Πολιτική Τρίτη 1/06/2021, 20:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον CEO της Volkswagen στην Αστυπάλαια 

Τον Νοέμβριο ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Volkswagen

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον CEO της Volkswagen στην Αστυπάλαια 

Την Αστυπάλαια θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, προκειμένου να παραβρεθεί και μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action».

Πριν από την εκδήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις, κι έπειτα θα παραστεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Volkswagen για την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου, που θα έχει ενεργειακή αυτονομία, η οποία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων του νησιού με ηλεκτρικά και την παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά από ΑΠΕ.

Παράλληλα σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται και το ειδικό πρόγραμμα (με την ονομασία e-astypalea), για την επιδότηση αγοράς ηλεκτροκίνητων ΙΧ, δικύκλων και ποδηλάτων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει επεξεργαστεί η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών που ακολουθεί το μοντέλο του επιτυχημένου «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ». Το ΥΠΕΝ έχει ήδη αναθέσει το έργο για την ψηφιακή πλατφόρμα που θα υποδέχεται τις αιτήσεις των φυσικών και νομικών προσώπων, η οποία προγραμματίζεται να ανοίξει εντός του καλοκαιριού.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News