Πολιτική Τρίτη 1/06/2021, 14:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές πτωχεύσεις η πολιτική της Ν.Δ.

φωτ. InTime News

Κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και αντικατάστασή του με ένα πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και διαγραφής ιδιωτικού χρέους ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε μαζικές πτωχεύσεις εν μέσω πανδημίας.

«Σήμερα, 1η Ιουνίου 2021, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απελευθερώνονται πλήρως όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας. Χιλιάδες οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα, έμποροι και επαγγελματίες, οδηγούνται σε πτώχευση με συνοπτικές διαδικασίες» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών και Δικαιοσύνης και ο υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρ’ ότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία».

«Δεν διστάζει, μάλιστα, να ενεργοποιήσει το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας και χωρίς να δίνει την παραμικρή ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση» σημειώνουν, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «υλοποιεί μια σαφή πολιτική αντίστροφης αναδιανομής υπέρ των μεγάλων και ισχυρών».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News