ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προβλέπει το σχέδιο για άνοιγμα αμέσως μετά το Πάσχα

Οδικό χάρτη ανοίγματος αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Τι προβλέπει το σχέδιο για άνοιγμα αμέσως μετά το Πάσχα

Ακόμα και εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ένας οδικός χάρτης ανοίγματος για αμέσως μετά το Πάσχα. Η σκέψη μάλιστα που υπάρχει στο Μαξίμου είναι πως τις σχετικές ανακοινώσεις μπορεί να κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο λόγος που το Μαξίμου σχεδιάζει από τώρα ανακοίνωση «οδικού χάρτη ανοίγματος» είναι για να υπάρξει ψυχολογικά αποσυμπίεση λόγω της νέας απαγορευσης εξόδου για το Πάσχα που είναι προ των πυλών. Να εiπωθεί ουσιαστικά πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν μία μαζική έξοδο την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά αμέσως μετά θα εκκινήσει το σχέδιο γενικού ανοίγματος της χώρας.

Κατά πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο για ανακοίνωση ακόμα και ημερομηνιών που θα λάβει χώρα αυτό το άνοιγμα. Αυτό ωστόσο θα εξαρτηθεί από την σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών. Αν υπάρξει κατά την συζήτηση συγκεκριμένη πρόθεση ανοίγματος για μετά το Πάσχα, τότε δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και ημερομηνίες. Εάν όχι τότε θα υπάρξουν μόνο ανακοινώσεις για την χρονική αλληλουχία με την οποία θα γίνει αυτό το άνοιγμα.

Εστίαση

Το βέβαιο είναι πως από την επομένη μετά την Κυριακή του Πάσχα – 2 Μαΐου – θα μπούμε σε διαδικασία ανοίγματος της εστίασης. Αυτό μπορεί να γίνει ήδη από την επομένη του Πάσχα, την Δευτέρα 3 Μαΐου, έως και το τέλος εκείνης της εβδομάδας. Όλες δηλαδή αυτές οι ημερομηνίες είναι πιθανές για να βγουν τραπεζάκια έξω και να επανεκκινήσει η εστίαση. Μαζί θα υπάρξει και κατάργηση του sms, ενώ ήδη από εκείνη την εβδομάδα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο άρσης της μετακίνησης από νομό σε νομό. Τούτο ωστόσο είναι κάτι που θα το κρίνει η Επιτροπή η οποία είναι πολύ επιφυλακτική ακόμα.

Μητσοτάκης: Έως τα μέσα Μαΐου επιστροφή στην κανονικότητα

Με συμμάχους τους εμβολιασμούς, τα self test και τον καιρό, η πανδημία φτάνει στο τέλος της, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεση για γενικό άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Όπως τόνισε σε εύλογο χρονικό διάστημα «θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος. Mε προφανώς ημερομηνία-ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας».  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News