Πολιτική Τρίτη 20/04/2021, 19:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Εντός του Μαΐου η επανεκκίνηση της οικονομίας

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας

Κ. Μητσοτάκης: Εντός του Μαΐου η επανεκκίνηση της οικονομίας

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι εντός Μαΐου η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει να παίρνει και πάλι μπρος.

«H υγειονομική κρίση -με το έναν ή τον άλλο τρόπο- φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο σεμινάριο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε ότι θα είμαστε σε θέση τις επόμενες ημέρες να προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το πότε ακριβώς θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

«Mε ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου (14/5), όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test» έσπευσε να συμπληρώσει.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία τόσο στο Ταμείο Ανάκαμψης όσο και στο ΕΣΠΑ, εκφράζοντας την προσδοκία του για τις αυξημένες προοπτικές της οικονομίας, μετά το τέλος της πανδημίας.

«Δεν μιλάμε για έναν κουβά με κεφάλαια, χρήματα, τα οποία απλά θα πάνε σε κάποιες μεγάλες εταιρείες. Ειδικά για το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης θα διαπιστώσετε ότι είναι μια δουλειά, η οποία έχει και εθνικό αλλά και περιφερειακό πρόσημο».

Ειδική μνεία έκανε και στις ξένες επενδύσεις, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος από το εξωτερικό. «Εκμεταλευτήκαμε την περίοδο της πανδημίας για να δρομολογήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News