Πολιτική Δευτέρα 5/04/2021, 13:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Στο χέρι όλων να μην πάμε σε αυστηροποίηση

Αρ. Πελώνη: Στο χέρι όλων να μην πάμε σε αυστηροποίηση

«Εξαρτάται και από όλους εμάς και την στάση που θα τηρήσουμε ποια θα είναι η εξέλιξη, ώστε να μην πάμε σε αυστηροποίηση των μέτρων» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείσα ειδικότερα αν υπάρχει ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων ώστε να μην τεθεί εν αμφιβόλω το άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου η κ. Πελώνη απάντησε πως «όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική εξέλιξη και πως αυτή τη στιγμή «είμαστε στην κορύφωση» ενώ «υπάρχει μία εικόνα σταθεροποίησης στην Αττική».

Σε ό,τι αφορά την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη δήλωσε πως κατανοεί των αγωνία των εμπόρων και συνέστησε υπομονή.

«Είναι δύσκολο να κάνεις τον προγραμματισμό σου και να σου ανατρέπεται. Δυστυχώς η εξέλιξη της πανδημία δεν είναι γραμμική, πολλές φορές έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Συστήνουμε ψυχραιμία και υπομονή» είπε, προσθέτοντας πως η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και σε αυτές τις περιοχές, όπως επαναξιολογείται κάθε εβδομάδα από την επιτροπή.

Ερωτηθείσα αν θα μπορούσε να ισχύσει άμεσα το click away στις παραπάνω περιοχές επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Για τις εικόνες συνωστισμού νέων το περασμένο Σαββατοκύριακο η κ. Πελώνη επισήμανε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι και πως μόνο το Σάββατο οι ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν συνολικά 78.743 ελέγχους και διαπίστωσαν 1.285 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων. Όπως ανέφερε, «η συμμόρφωση γενικά ήταν καλή» το πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτράπηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και στην πλειονότητά τους οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό απάντησε πως είναι ένα θέμα που θα κριθεί αργότερα και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Για τα self test που θα διανέμονται δωρεάν στους πολίτες είπε πως θα αρχίσει σταδιακά η παράδοση στα φαρμακεία, αρχικά των αστικών κέντρων. Στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές λυκείου ηλικίας 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Στην συνέχεια θα υπάρξει επέκταση της διάθεσης τους στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και μετά στους συμπολίτες μας άνω των 67, που έχουν ήδη θωρακιστεί, σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό, ανέφερε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News