Πολιτική Τρίτη 19/01/2021, 11:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Πολύ πιθανό νέο lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα

Μ. Βορίδης: Πολύ πιθανό νέο lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα

Για πολύ πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως η διαδικασία ανοίγματος είναι προσεκτική και λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων. 

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» πρόσθεσε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση που – όπως είπε – το υπουργείο ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση εντός του Φεβρουαρίου. «Πρέπει να επαναφέρουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα επιτρέπει την κυβερνησιμότητα στους δήμους χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι συναλλαγές τις οποίες σήμερα οι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, στις οποίες θα μου επιτρέψετε να σας πως μπορεί να εμφιλοχωρούν και πρακτικές που πρέπει να είναι απολύτως απευκταίες» είπε.

Ανέφερε ακόμη πως «πλαφόν θα μπει» είπε, αν και δεν διευκρίνισε το ποσοστό. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News