Πολιτική Τετάρτη 9/12/2020, 13:50
ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η άρση μέτρων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η άρση μέτρων

Το αργότερο το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε να καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, καθώς η πτώση που παρατηρείται στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών δεν είναι ικανοποιητική και η βελτίωση ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αργή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Ανέφερε ακόμη πως θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου και πρόσθεσε πως εξετάζεται μια  λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθούν οι πολίτες.

Για τη λειτουργία των εκκλησιών είπε πως χθες έγινε μια καλή συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού  και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συμπληρώνοντας πως «είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομη».

Ο εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή σχετικά με την καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Έκανε επίσης γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News