ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Chevy Camaro: Τίτλοι τέλους για το εμβληματικό αυτοκίνητο

Chevy Camaro: Τίτλοι τέλους για το εμβληματικό αυτοκίνητο

Τίτλοι τέλους γράφονται για το εμβληματικό αυτοκίνητο της General Motors, το οποίο όχι μόνο έχει κάνει την εμφάνισή του σε μία σειρά κλασικών ταινιών, αλλά και αποτελούσε επί δεκαετίες «όνειρο» για τους νέους στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για το Chevrolet Camaro, το οποίο θα σταματήσει να παράγεται το 2024, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται προς τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Όσο ετοιμαζόμαστε να πούμε αντίο στην τρέχουσα γενιά Camaro, είναι δύσκολο να υπερβάλλουμε για το πόσο ευχαριστούμε κάθε πελάτη, εργαζόμενο και φαν των αγώνων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Global Chevrolet, Scott Bell. «Παρότι δεν ανακοινώνουμε σήμερα άμεσο διάδοχο, μην ανησυχείτε, αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας του Camaro», τόνισε ο ίδιος.

Chevy Camaro: Τίτλοι τέλους για το εμβληματικό αυτοκίνητο-1
φωτ. shutterstock

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ορόσημο σε μία πορεία 60 ετών, αφού η πρώτη γενιά του εμβληματικού αυτοκινήτου διοχετεύθηκε στην αγορά το 1964, όταν η εταιρεία προσπαθούσε να ανταγωνιστεί με την εξαιρετικά δημοφιλή Mustang της Ford.

Αφότου μεσολάβησαν ακόμη πέντε γενιές Camaro, οι πωλήσεις του τελευταίου οχήματος ήταν πολύ χαμηλότερες από τα ανταγωνιστικά Challenger και Mustang. Ειδικότερα, το 2022 πωλήθηκαν σχεδόν 25.000 Camaro έναντι 48.000 Mustang και 55.000 Challenger της Dodge.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Είναι αυτό το πιο μισητό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους; Σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο

ΕΕ: Προς κατάργηση οι θερμικοί κινητήρες μετά την άρση του γερμανικού βέτο

Αυτόνομη οδήγηση: Γιατί απέτυχε το πείραμα των Ford και Volkswagen

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News