ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Χωρίς τιμόνι και κουμπιά: Μια κλεφτή ματιά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Χωρίς τιμόνι και κουμπιά: Μια κλεφτή ματιά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Μέχρι το 2028, στόχος της Chrysler είναι να καταστεί εταιρεία κατασκευής μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία όμως θα έχουν και ξεχωριστές δυνατότητες. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία παρουσίασε σήμερα ένα ταμπλό αυτοκινήτου, το Synthesis, το οποίο αναδεικνύει μερικές από τις νέες τεχνολογίες που βρίσκονται στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Χωρίς τιμόνι και κουμπιά: Μια κλεφτή ματιά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης-1
φωτ. Stellantis

Ενδεχομένως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου σχεδιασμού είναι η έλλειψη πραγματικών κουμπιών, αλλά και τιμονιού. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές οθόνες. Στόχος κατά την Chrysler είναι να βοηθήσει στη «διαχείριση της έντασης και του χάους στην καθημερινή ζωή με κατάλληλα συνδεδεμένη τεχνολογία με ένα σύγχρονο, βιώσιμο περιβάλλον, το οποίο στοχεύει και φέρνει αρμονία εν κινήσει σε κάθε εμπειρία του πελάτη». Το όραμα της Chrysler είναι ότι τα οχήματα θα αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του οδηγού προτού καν εισέλθει στο αυτοκίνητο.

Χωρίς τιμόνι και κουμπιά: Μια κλεφτή ματιά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης-2
φωτ. Stellantis

Το λογισμικό του αυτοκινήτου θα φροντίζει για τον συγχρονισμό και την επικαιροποίηση της ατζέντας του οδηγού, καθώς και των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα θα πηγαίνει αυτόματα στους προορισμούς που είναι στο ημερολόγιο και θα σταματά σε σταθμούς φόρτισης όποτε χρειαστεί. Το όχημα θα βεβαιώνει την ταυτότητα του οδηγού που μπαίνει βάσει βιομετρικών στοιχείων.

Χωρίς τιμόνι και κουμπιά: Μια κλεφτή ματιά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης-3
φωτ. Stellantis

Παρότι αυτή τη στιγμή πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, τα οχήματα της Chrysler αναμένεται να παρέχουν δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης (hands free, ακόμη και με τον οδηγό να κοιμάται) σε χαρτογραφημένες περιοχές, όπως για παράδειγμα σε ορισμένους αυτοκινητοδρόμους. Επίσης, υπόσχεται υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ευεξίας, όπως διαλογισμό, καραόκε και παιχνίδια. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένα αεροδυναμικό σαλόνι σε ρόδες: Πώς θα είναι το επόμενό σας αυτοκίνητο

Αποκαλυπτήρια για το supercar της Ford: Γιατί κατασκευάζει μόνο 67 οχήματα

Ιδού η «απάντηση» της Mercedes στην Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News