ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Formula 1: «Καμπάνες» εκατομμυρίων μοίρασε η FIA

Formula 1: «Καμπάνες» εκατομμυρίων μοίρασε η FIA

Πρόστιμο ύψους 7 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Red Bull για υπέρβαση του ορίου εξόδων το 2021 στο πλαίσιο της Formula 1.

Η διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) κατέληξε ότι η Red Bull υπερέβη το όριο κατά 1,6%, αλλά δεν αφαίρεσε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή μεταξύ των οδηγών, τον οποίο κατάκτησε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν. Το όριο τέθηκε για πρώτη φορά φορά πέρυσι στα 145 εκατ. δολάρια, εξ ου και δόθηκαν κατά κάποιο τρόπο ελαφρυντικά. Πρόκειται για «ένα πολύ περίπλοκο σύνολο κανόνων», δήλωσε η FIA μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι η Red Bull αποδέχθηκε την απόφαση, δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση και οφείλει να πληρώσει το πρόστιμο εντός τριάντα ημερών.

Πρόστιμο και στην Aston Martin

Η FIA ανακοίνωσε χθες πως και η Aston Martin θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 450.000 δολαρίων, διότι επίσης ξεπέρασε το πλαφόν πέρυσι. Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία βρίσκεται στα χέρια του Καναδού δισεκατομμυριούχου Λόρενς Στρολ, δέχθηκε να πληρώσει το πρόστιμο.

Tι συνεπάγεται η ποινή

Σε αθλητικό επίπεδο, η ομάδα του διπλού παγκόσμιου πρωταθλητή 2021 και 2022 Φερστάπεν ξέφυγε από τις χειρότερες κυρώσεις που είχε στα χέρια της η FIA (απόσυρση βαθμών, υποβάθμιση, αποκλεισμός εκ των υστέρων).

Ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίζει για δώδεκα μήνες σε μειωμένο χρόνο δοκιμών της αεροδυναμικής σήραγγας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας στην ανάπτυξη μελλοντικών μονοθέσιων.

Να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως ο χρόνος αυτός είναι ήδη αντιστρόφως ανάλογος με την κατάταξη των ομάδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και καθώς η Red Bull στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2022, απολαμβάνει ήδη τον μικρότερο χρόνο αεροδυναμικής σήραγγας στο grid της F1.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε το υπερπολυτελές Spectre: Πόσο Rolls-Royce;

Πώς να καίτε λιγότερη βενζίνη: 5 μύθοι και αλήθειες

Ιδού η «απάντηση» της Mercedes στην Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News