ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το πλωτό Orient Express: Στη χρυσή εποχή της γαλλικής Ριβιέρας

Το πλωτό Orient Express: Στη χρυσή εποχή της γαλλικής Ριβιέρας

Περίπου 140 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στον σιδηροδρομικό κόσμο, πλέον το εμβληματικό Orient Express, που θεωρήθηκε ως το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο, θα πλέει στις θάλασσες.

Ο λόγος για το Orient Express Silensea, το πρώτο ιστιοφόρο που θα φέρει το όνομα του Orient Express, το οποίο παρουσιάστηκε από τον γαλλικό όμιλο φιλοξενίας Accor. Το Silensea, μήκους 220 μέτρων και εμπνευσμένο από τη χρυσή εποχή της γαλλικής Ριβιέρας, αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι την άνοιξη του 2026. Σύμφωνα μάλιστα με την Accor θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο.

Θα πλέει χάρη σε έναν συνδυασμό αιολικής ενέργειας και κινητήρα με LNG. Στα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται ένα αμφιθεατρικό καμπαρέ, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά θεάματα, καθώς και ένα ιδιωτικό στούντιο ηχογράφησης.

«Με το Orient Express Silenseas, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας, παίρνοντας την εμπειρία και την αριστεία του πολυτελούς ταξιδιού και μεταφέροντάς τις στις ομορφότερες θάλασσες του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Accor, Sébastien Bazin.

Το πλωτό Orient Express: Στη χρυσή εποχή της γαλλικής Ριβιέρας-1
φωτ. Orient Express Silenseas

«Αυτό το εξαιρετικό ιστιοφόρο, με ρίζες στην ιστορία του Orient Express, θα προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες και χώρους εκλεπτυσμένου σχεδιασμού, που θα θυμίζουν τη χρυσή εποχή των μυθικών κρουαζιερών», συμπλήρωσε.

Όπως σημειώνει το CNN Travel, παρότι δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη πλατφόρμα για να κλείσει κανείς κρουαζιέρα, κατά πάσα πιθανότητα το Orient Express Silenseas θα προσφέρει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δρομολόγια στη Μεσόγειο και τον χειμώνα στην Καραϊβική, με στάσεις σε περιοχές πλούσιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας

Στο σφυρί το σούπεργιοτ του «σκοτεινού πρίγκιπα»: Τα έσοδα θα γυρίσουν στην Ουκρανία

Το μυστηριώδες Katara: Ένα σούπεργιοτ μεγαλύτερο από γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News