ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μία όαση στους αιθέρες: Η ψηλότερη πισίνα στον κόσμο

Μία όαση στους αιθέρες: Η ψηλότερη πισίνα στον κόσμο

Τουλάχιστον 323 μέτρα από το έδαφος και στον 71ο όροφο βρίσκεται η εξωτερική πισίνα του κτιρίου Guangxi China Resources Tower στην Κίνα, η οποία «έκλεψε» τον τίτλο της πισίνας στο μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο. Προηγουμένως, το ρεκόρ ανήκε στην infinity πισίνα του ξενοδοχείου Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη.

Μία όαση στους αιθέρες: Η ψηλότερη πισίνα στον κόσμο-1
φωτ. Goettsch Partners

Από το Guangxi China Resources Tower, ένα κτίριο με γραφεία, καταλύματα και καταστήματα στην πόλη Nanning της Κίνας, οι επισκέπτες απολαμβάνουν πανοραμική θέα με λίμνες, πάρκα και βουνά. «Το κτίριο είναι σύμβολο κλιμακούμενης ευημερίας για την πόλη», σημειώνει ο James Zheng της εταιρείας Goettsch Partners που ανέλαβε τον σχεδιασμό του. «Επίσης, ορίζει ένα νέο παγκόσμιο επίπεδο ποιότητας, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διαρκεί».

Μία όαση στους αιθέρες: Η ψηλότερη πισίνα στον κόσμο-2
φωτ. Goettsch Partners

Το κτίριο έχει συνολικά 86 ορόφους και επιφάνεια 900.000 τετραγωνικών μέτρων. Σύντομα αναμένεται να φιλοξενήσει και ένα ξενοδοχείο, μεγάλο χώρο γραφείων και περίπου 6.000 τ.μ. σε καταστήματα.

Μία όαση στους αιθέρες: Η ψηλότερη πισίνα στον κόσμο-3
φωτ. Goettsch Partners

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσης στην Κίνα η ανέγερση του πιο «στριφογυριστού» ουρανοξύστη στον κόσμο. Επίσης στη χώρα πρόκειται να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο ημιυπόγειο στάδιο, που θα φιλοξενεί έως και 30.000 άτομα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο καλύτερος νέος ουρανοξύστης στον κόσμο: Ξεχώρισε ανάμεσα σε 600 «θηρία»

Ο πιο λεπτός ουρανοξύστης στον κόσμο: Μέσα στο κτίριο της οδού των δισεκατομμυριούχων

Οι δέκα ψηλότεροι ουρανοξύστες στον κόσμο – Και ποιος σκοπεύει να τους ξεπεράσει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News