Life & Arts Δευτέρα 10/04/2023, 18:21
TECH - SCIENCE

FBI: Μην χρησιμοποιείτε δημόσιους φορτιστές κινητών 

FBI: Μην χρησιμοποιείτε δημόσιους φορτιστές κινητών 

Το FBI προειδοποίησε πρόσφατα τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν δωρεάν δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τα κινητά τους, λέγοντας ότι κάποιοι κατάφεραν να κλέψουν δημόσιους φορτιστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να διατείθενται δημοσίως συσκευές με κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό που μπορεί να δώσει στους χάκερ πρόσβαση στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή.

«Αποφύγετε τη χρήση σταθμών δωρεάν φόρτισης σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα», ανέφερε ένα tweet από το FBI στο Ντένβερ. «Άτομα με άσχημες προθέσεις έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιούν τις δημόσιες θύρες USB για να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό παρακολούθησης στις συσκευές. Έχετε το δικό σας φορτιστή και καλώδιο USB μαζί σας.»

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) έχει επίσης προειδοποιήσει για «juice jacking», όπως είναι γνωστό το σύστημα φόρτωσης κακόβουλου λογισμικού, από το 2021.

Καταναλωτικές συσκευές με αλλοιωμένα καλώδια USB μπορούν να παραβιαστούν μέσω λογισμικού που μπορεί στη συνέχεια να αφαιρέσει ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, προειδοποίησε η FCC εκείνη τη στιγμή. Η FCC είπε στους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτούς τους δημόσιους σταθμούς.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

PwC: Το 46% των επιχειρήσεων έπεσε θύμα απάτης ή οικονομικού εγκλήματος

Πώς εξαπατώνται οι «υπερβολικά πρόθυμοι» νέοι εργαζόμενοι

Κινέζος μεγιστάνας πήρε χρήματα για επενδύσεις και τα ξόδεψε σε επαύλεις και Ferrari

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News