Life & Arts Παρασκευή 7/04/2023, 17:38
LIFE & ARTS

Xiaomi: Παρουσίασε νέα smartphones και προϊόντα για το σπίτι

Xiaomi: Παρουσίασε νέα smartphones και προϊόντα για το σπίτι

Νέες συσκευές που διευρύνουν το οικοσύστημα της Xiaomi παρουσίασε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα σε περιφερειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών, παρουσιάστηκε η νέα σειρά Redmi Note 12, που περιλαμβάνει πέντε smartphones σε εύρος προτεινόμενης τιμής λιανικής από 209 έως 499 ευρώ. Πρόκειται για το Redmi Note 12 που κυκλοφορεί σε δύο χρώματα και δύο χωρητικότητες (64GB και 128GB) με 4GB Ram, με προτεινόμενη τιμή στα 209,9 και 239,9 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, το Redmi Note 12 5G επίσης με 4GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB σε δύο χρώματα με προτεινόμενη τιμή στα 299,9 ευρώ. Τα δύο μοντέλα διαθέτουν σύστημα ταχείας φόρτισης στα 33W και μπαταρία 5.000 mAh, καθώς και τριπλό σύστημα ΑΙ καμερών.

Επιπλέον,, παρουσιάστηκε το Redmi Note 12 Pro 5G σε δύο χρώματα με 6GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB με προτεινόμενη τιμή στα 399,9 ευρώ. Παράλληλα, το ίδιο μοντέλο βγαίνει και σε έκδοση αποθηκευτικού χώρου 8GB και 256GB με προτεινόμενη τιμή στα 429,9 ευρώ. Τέλος, στο επίκεντρο της παρουσίασης βρέθηκε το Redmi Note 12 Pro+ 5G με 8GB Ram και αποθηκευτικό χώρο 256GB σε ένα χρώμα με προτεινόμενη τιμή στα 499 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο ενσωματώνει τριπλό σύστημα καμερών, με κεντρική κάμερα στα 200 MP και OIS, μια ultra wide κάμερα και μια macro κάμερα. Τα δύο παραπάνω μοντέλα διαθέτουν οθόνη AMOLED στα 120HZ που υποστηρίζει Dolby Vision και Dolby Atmos, με στόχο καλύτερη εμπειρία θέασης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα ακόμη μοντέλο, το Redmi Note 12S πρόκειται σύντομα να διατεθεί στην ελληνική αγορά, με προτεινόμενη τιμή στα 289 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Xiaomi έχει στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό σημαίνει πως οι Έλληνες καταναλωτές τείνουν να αγοράζουν κινητά της εταιρείας περισσότερο σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας αυτό οφείλεται αφενός στις ανταγωνιστικές τιμές, αφετέρου στην εφαρμογή smart home, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο οικοσύστημα των συσκευών. 

Νέα προϊόντα

Εκτός από smartphones, παρουσιάστηκε και νέο smartwatch, το Redmi Watch 3, σε δύο χρώματα και με οθόνη AMOLED στις 1,75 ίντσες. Η συσκευή διαθέτει σύστημα παρακολούθησης οξυγόνου, καρδιακού ρυθμού, ύπνου και άλλου δεικτών υγείας και σύμφωνα με την εταιρεία έχει μπαταρία διάρκειας έως και 12 ημερών σε τυπική χρήση, ενώ ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει και κλήσεις. Το Redmi Watch έχει προτεινόμενη τιμή στα 129 ευρώ.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν νέα ακουστικά, Redmi Buds 4 Lite, με έως 20 ώρες λειτουργίας με τη χρήση της θήκης, τα οποία έχουν αντοχή στο νερό και υποστήριξη Google για το pairing. Η προτεινόμενη τιμή είναι στα 34,9 ευρώ.

Συσκευές για το σπίτι

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η Xiaomi λάνσαρε δύο νέες σειρές «έξυπνων» ρομποτικών σκουπών. Αυτές περιλαμβάνουν την Xiaomi Robot Vacuum X10, που καθαρίζει τον κάδο της σκούπας με αυτοματοποιημένη βάση, η οποία τοποθετεί τη σκόνη σε ειδική σακούλα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη σκούπα συγκρατεί μέχρι και 60 γεμίσματα. Η συσκευή διαθέτει απορροφητική ισχύ 4.000 Pascal, ειδικό περιστρεφόμενο μέλος καθαρισμού και σύστημα σφουγγαρίσματος.

Xiaomi: Παρουσίασε νέα smartphones και προϊόντα για το σπίτι-1

Παρουσιάστηκε επίσης η Robot Vacuum S10+ με σύστημα διπλών κεφαλών σφουγγαρίσματος, καθώς και η Xiaomi Robot Vacuum S10.

Η πλήρης λίστα των νέων κυκλοφοριών περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα με προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης:

  • Xiaomi Robot Vacuum X10+ στα 999 ευρώ
  • Xiaomi Robot Vacuum X10 στα 599 ευρώ
  • Xiaomi Robot Vacuum S10+ στα 499 ευρώ
  • Xiaomi Robot Vacuum S10 στα 349 ευρώ
  • Xiaomi Robot Vacuum E10 στα 249 ευρώ

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News