Life & Arts Δευτέρα 16/01/2023, 15:45
LIFE & ARTS

Πηγαίνετε για σκι με το νέο iPhone; Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα

Πηγαίνετε για σκι με το νέο iPhone; Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα

Η Apple συνηθίζει να δοκιμάζει τα όρια της καινοτομίας, προσθέτοντας στις συσκευές της λειτουργίες που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη, καλύτερη και ασφαλέστερη.

Όταν, για παράδειγμα, η Apple παρουσίασε το iPhone 14 με τη λειτουργία «crash detection», πολλοί μίλησαν για μια συσκευή που μπορεί να σώσει ζωές, αφού τα νέα smartphones της εταιρείας μπορούν να αναγνωρίσουν εάν ο χρήστης τους ενεπλάκη σε ατύχημα με το αυτοκίνητό του και να καλέσουν βοήθεια.

Όμως η έναρξη της σεζόν του σκι απέδειξε ότι το «crash detection» του iPhone έχει κάποια προβλήματα. Στις ΗΠΑ, η αστυνομία κατακλύζεται το τελευταίο διάστημα από αυτοματοποιημένες κλήσεις. Τις κάνουν τα iPhones και τα Apple Watches των σκιέρ, όταν οι χρήστες τους πέφτουν στο χιόνι.

Το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας στο Greene County, που εξυπηρετεί περιοχές από τους δημοφιλείς προορισμούς του σκι σε Windham και Hunter Mountains, κατέγραψε αύξηση 22% στις λανθασμένες κλήσεις (τηλεφωνούν και το κλείνουν, αφήνουν τη γραμμή ανοικτή χωρίς να μιλούν ή παίρνουν κατά λάθος) τον Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Οι αρχές υπολογίζουν ποσοστό 15% έως 25% των κλήσεων αυτών γίνονται από iPhones και Apple Watches.

Όταν γίνει μία τέτοια κλήση, οι αρχές θα προσπαθήσουν να μιλήσουμε με αυτόν που καλεί, για να βεβαιωθούν ότι δεν χρειάζεται βοήθεια.

Στην περίπτωση που ο χρήστης δεν συνειδητοποιεί ότι το τηλέφωνό του έχει καλέσει την αστυνομία, τότε οι αρχές αναλαμβάνουν δράση: Εντοπίζουν την τοποθεσία της συσκευής και την στέλνουν στην ασφάλεια του χιονοδρομικού, που με τη σειρά της θα στείλει προσωπικό για να τσεκάρει τι συμβαίνει.  Μπορεί να είναι μία διαδικασία με υπολογίσιμο κόστος σε χρόνο και ανθρώπινους πόρους.

Το Carbon County Communications Center της Πενσιλβάνια λαμβάνει έως και 20 αυτοματοποιημένες κλήσεις για δήθεν ατυχήματα την ημέρα από τις πίστες του σκι σε Jack Frost, Big Boulder και Blue Mountain, σύμφωνα με την New York Post. Οι άνδρες της αστυνομίας πρέπει να τσεκάρουν κάθε κλήση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρτο εργασίας.

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές είχαν ήδη εντοπίσει ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν οι χρήστες του νέου iPhone μπαίνουν σε τρενάκια στο λούνα πάρκ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Apple: Γιατί καλεί την αστυνομία όταν οι χρήστες του iPhone διασκεδάζουν;

Το iPhone 14 μπορεί κυριολεκτικά να σας σώσει τη ζωή – Δείτε πώς

Το απίστευτο κόλπο του iPhone που κανείς δεν γνωρίζει – Διευκολύνει κάτι που κάνουμε καθημερινά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News