Life & Arts Τρίτη 9/08/2022, 15:38
LIFE & ARTS

Ευκαιρία για…ghosting: Τι ακριβώς κάνουν οι νέες λειτουργίες του WhatsApp;

Ευκαιρία για…ghosting: Τι ακριβώς κάνουν οι νέες λειτουργίες του WhatsApp;

Ευκολότερα θα μπορεί κανείς να αποφύγει τις ανεπιθύμητες συνομιλίες μέσω του WhatsApp, καθώς η εφαρμογή θα δώσει την επιλογή της αφαίρεσης του status, το οποίο δείχνει την τελευταία φορά που συνδέθηκε ο χρήστης. Επίσης θα μπορεί να αποχωρεί κανείς από μία ομαδική συνομιλία χωρίς να ειδοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη.

Ειδικότερα, στην επόμενη αναβάθμιση, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν το «last seen» (συνδέθηκε στις…), το οποίο δείχνει την ώρα που έχουν ανοίξει τελευταία φορά την εφαρμογή και μέχρι στιγμής εμφανίζεται σε όλους. Μάλιστα, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένα άτομα από τη λίστα των επαφών τους, τα οποία δεν θα μπορούν να δουν πότε συνδέθηκαν τελευταία φορά.

Επίσης, μία ακόμη λειτουργία που έρχεται στην επόμενη αναβάθμιση είναι η «ήσυχη» αποχώρηση από ομαδικές συνομιλίες. Μέχρι τώρα, κάθε φορά που αποχωρούσε κάποιο μέλος της ομάδας ερχόταν ειδοποίηση σε ολόκληρο το γκρουπ.

Τα δύο νέα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται ως επιλογές στις ΗΠΑ μέσα στον Αύγουστο. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως εξετάζει και μία λειτουργία που θα απαγορεύει τη λήψη στιγμιοτύπων (screenshots) των μηνυμάτων που εμφανίζονται μόνο μία φορά. Πρόκειται για τα μηνύματα που εξαφανίζονται μόνο αφότου τα έχει δει ο παραλήπτης. Η λειτουργία αυτή, η οποία κατά την WhatsApp έρχεται «σύντομα», έχει στόχο να ενισχύσει την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών των χρηστών.

Από την αρχή του έτους, η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε άλλες μικρότερες αλλαγές, όπως η εισαγωγή αντιδράσεων σε μηνύματα με emoji (εικονίδια) και η επιτάχυνση αποστολής των ηχητικών μηνυμάτων. Επίσης, μέσω των νέων ρυθμίσεων, οι χρήστες Android έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το ιστορικό των συνομιλιών τους σε iPhone.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Verge, CNBC

Διαβάστε επίσης:

«Κωλοτούμπα» του Instagram: Οι διαμαρτυρίες των χρηστών εισακούστηκαν

TikTok: Η μηχανή που κόβει χρήματα – Ποια είναι η μαγική συνταγή;

«Γρήγορο χρήμα» μέσω YouTube: Δρόμος στρωμένος με απάτες και λογοκλοπές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News