Life & Arts Τετάρτη 16/02/2022, 16:43
LIFE & ARTS

To πρώτο NFT από ελληνικό τραγούδι

Βγαίνει σε δημοπρασία

To πρώτο NFT από ελληνικό τραγούδι

Στο σφυρί βγαίνει το πρώτο NFT της ελληνικής μουσικής σκηνής. 

Ο λόγος για ένα χειρόγραφο, το οποίο περιλαμβάνει τους στίχους του τραγουδιού «Ατόφιο Χρυσάφι», τη στιγμή της έμπνευσης τους από τον στιχουργό και δημιουργό Φοίβο. 

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα μέσω της ιστοσελίδας Spania.io, τη μοναδική πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα. Θα διαρκέσει έξι ημέρες, από σήμερα Τετάρτη έως την επόμενη Τρίτη. 

Ο νικητής της δημοπρασίας θα αποκτήσει μαζί με το NFT και το αυθεντικό χειρόγραφο, με την υπογραφή του Φοίβου, ενώ θα συναντηθεί με τον συνθέτη στο προσωπικό του studio. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο NFT στο Spania.io, προήλθε από το Νίκο Γκάλη, βασισμένο σε τέσσερις φανέλες της πλούσιας καριέρας του. Πουλήθηκε σε δημοπρασία τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι 10.000 ευρώ. 

Τι είναι τα NFTs; 

Τα NFTs (Non-Fungible Tokens) είναι ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, τα οποία αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα. Βασίζονται στην τεχνολογία blockchain και επιτρέπουν σε ένα ψηφιακό αρχείο να έχει πιστοποιημένο δημιουργό και ιδιοκτήτη. 

Επιπλέον, ένα ψηφιακό αρχείο αποκτά σπανιότητα, αφού ο δημιουργός του, όταν εκδίδει το NFT, ορίζει τον αριθμό των αντιτύπων του. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

NFTs: Το «outsider» που κέρδισε τα ψηφιακά marketplace το 2021

Metaverse: Είναι φούσκα η αγορά των ψηφιακών ακινήτων;

Έχετε και κρυπτονομίσματα και dating app; Τότε είστε τυχεροί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News