Life & Arts Τετάρτη 30/06/2021, 13:21
LIFE & ARTS

Πόσοι Έλληνες έχουν social media

Ποιες χώρες έχουν τα υψηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε.

Πόσοι Έλληνες έχουν social media

Οριακά άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου είναι ο αριθμός των Ελλήνων που χρησιμοποιούν τα social media, όπως προκύπτει από έρευνα της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής (Eurostat).

Πιο συγκεκριμένα, το 59% των Ελλήνων ηλικίας 16 έως 74 ετών συμμετείχε σε κάποια πλατφόρμα social media το τελευταίο τρίμηνο, αριθμός μεγαλύτερος κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. (57%).

Από τα υψηλότερα ποσοστά της Γηραιάς Ηπείρου σημειώνονται στη Δανία, όπου το 85% των πολιτών έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν το Βέλγιο με 79% και η Κύπρος με 78%.

Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Ιταλία, όπου μόλις το 45% έχει λογαριασμό στα social media. 

Infographic: Participation in social media

Την ίδια ώρα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το ποσοστό των νέων 16 έως 24 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν στα social media, ανέρχεται στο εντυπωσιακό 87%, με την Ιταλία και πάλι να διαθέτει τη χαμηλότερο επίπεδο (79%) και τη Δανία το υψηλότερο (97%).

Όσον αφορά τους πιο ηλικιωμένους (65 έως 74 ετών), παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μόλις το 22%, με την Κροατία να σημειώνει το χαμηλότερο ποσοστό (10%) και τη Δανία το μεγαλύτερο (60%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Social Media, η οποία εορτάζεται στις 30 Ιουνίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News