LIFE & ARTS

Αυτή (θα) είναι η πιο επιτυχημένη ταινία του 2021

Αυτή (θα) είναι η πιο επιτυχημένη ταινία του 2021

Σαν «μάννα εξ ουρανού» εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας λόγω της μετάλλαξης «Ομικρον» που αποτρέπει όλο και περισσότερους από την επίσκεψη στο σινεμά, βλέπει η κινηματογραφική βιομηχανία την επερχόμενη κυκλοφορία του «Spider-Man: No Way Home». Η νέα περιπέτεια του δημοφιλούς ήρωα της Marvel καταφθάνει (και στην Ελλάδα) από τις 16 Δεκεμβρίου και αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ εισπράξεων, τουλάχιστον για την μετά πανδημίας εποχή. 

Με περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια να έχουν ήδη εισπραχθεί σε προπωλημένα εισιτήρια μόνο στην Αμερική, οι υπεύθυνοι της Ντίσνεϊ στοχεύουν σε ένα παγκόσμιο άνοιγμα μισού δις δολαρίων, ποσό πελώριο ακόμα και για τους «κανονικούς» καιρούς. Τι είναι όμως αυτό που θα τραβήξει όλο αυτόν τον κόσμο -σημαντικά περισσότερο π.χ. από τον τελευταίο «Τζέιμς Μποντ»- στις αίθουσες, την ώρα που πολλά κράτη έχουν αρχίσει να σκέφτονται ακόμα και καινούρια λοκντάουν; 

Αρχικά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι η πιο πολυαναμενόμενη του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel από την εποχή των τελευταίων «Εκδικητών». Για τους φαν πρόκειται για το φιλμ που θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο την συνολική αφήγηση της σειράς ταινιών, ενώ ταυτόχρονα θα «παίξει» με τις προηγούμενες (πολλές) εκδοχές του Ανθρώπου-Αράχνη. 

Κι αυτό γιατί εδώ ο τωρινός «Spider-Man» πρόκειται να αναμετρηθεί με «κακούς» του παρελθόντος, οι οποίοι θα έρθουν να τον στοιχειώσουν από διαφορετικά σύμπαντα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και προηγούμενους ενσαρκωτές του ήρωα όπως ο Αντριου Γκάρφιλντ και ο Τόμπι Μαγκουάιρ, να επιστρέφουν.

Αλλο ένα κίνητρο βέβαια αφορά τα πρόσωπα των τωρινών πρωταγωνιστών· τόσο ο Τομ Χόλαντ όσο και η Ζεντάγια αποτελούν δύο από τους δημοφιλέστερους σταρ-είδωλα της μιλένιαλ γενιάς, η οποία λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους υπερήρωες της Marvel. Και φυσικά όλοι αυτοί οι κάτω των 30 κινηματογραφικοί θεατές είναι πολύ πιο πρόθυμοι να πάρουν το όποιο ρίσκο της παρακολούθησης στην αίθουσα, σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάπως έτσι το σκηνικό έχει στηθεί για ένα πολύ δυνατό κλείσιμο στο κινηματογραφικό καλεντάρι, το οποίο ελπίζουμε να αποτελέσει προάγγελο και για όσα θα συμβούν το 2022. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κέντρο του σινεμά ξανά η Ιταλία

Κορυφαίος Δεκέμβρης στο Netflix

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News