LIFE & ARTS

«Πρόλογος» της επιστροφής των δεινοσαύρων

«Πρόλογος» της επιστροφής των δεινοσαύρων

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα κινηματογραφικά τρέιλερ που προαναγγέλλουν τις νέες ταινίες αλλά και τα πολύ πιο σύντομα teaser, τα οποία συνήθως προαναγγέλλουν τα ίδια τα… τρέιλερ. Πλέον φαίνεται πως περνάμε και στην περίοδο των κινηματογραφικών «προλόγων», μίνι δηλαδή ταινιών, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στο ίδιο το προς κυκλοφορία φιλμ αλλά με τον τρόπο τους το προλέγουν. Μπερδευτήκατε;

Αν ναι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον άρτι αφιχθέντα «Πρόλογο» του «Jurassic World: Κυριαρχία», της ταινίας δηλαδή που θα δώσει συνέχεια στο δημοφιλές franchise που ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εμπνεύστηκε σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν.

Τι βλέπουμε εκεί: η αρχική εντύπωση είναι αυτή ενός ντοκιμαντέρ στην αφρικανική σαβάνα. Μόνο που αντί για λιοντάρια και γαζέλες, εδώ υπάρχουν πελώριοι δεινόσαυροι, ιπτάμενοι και μη· φυσικά ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο αιμοβόροι T-Rex, οι οποίοι μάχονται μέχρι θανάτου, προφανώς για την «κυριαρχία» του τίτλου. Στο επόμενο κατ του πεντάλεπτου κλιπ ωστόσο μεταφερόμαστε 65 εκατομμύρια χρόνια αργότερα, εκεί όπου ένας παρόμοιος T-Rex καταδιώκεται από ελικόπτερο, πριν βρει στον δρόμο του έναν drive-in κινηματογράφο και σκορπίσει τον τρόμο.

Αυτά τα ολίγα για ένα φιλμ που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον προσεχή Ιούνιο, φέρνοντας πίσω στο σκηνοθετικό τιμόνι τον δημιουργό του ορίτζιναλ «Jurassic World», Κόλιν Τρέβοροου. Ο ίδιος υπογράφει και την μικρού μήκους πρόγευση, στην οποία ωστόσο δεν βλέπουμε κανέναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Εκεί πάντως είναι βέβαιο πως θα βρεθούν ξανά ο Κρις Πρατ και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ συμμετοχή έχουν ακόμα οι βετεράνοι του κλασικού «Τζουράσικ Παρκ», Λόρα Ντερν, Σαμ Νιλ και Τζεφ Γκόλντμπλαμ. 
 Οι πιο παρατηρητικοί -και λάτρεις του franchise- τέλος θα εντοπίσουν ίσως και κάποια νέα είδη δεινοσαύρων στον «Πρόλογο», τα οποία αποτελούν δημιούργημα των θαυματουργών εργαστηρίων ειδικών εφέ Industrial Light & Magic, που βρίσκονται πίσω από όλες τις ταινίες της σειράς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News