LIFE & ARTS

Κορυφαίος Δεκέμβρης στο Netflix

Κορυφαίος Δεκέμβρης στο Netflix

O πιο συναρπαστικός -μακράν- μήνας της χρονιάς για το Netflix είναι προ των πυλών, καθώς η διαδικτυακή πλατφόρμα σκοπεύει να κρατήσει το κοινό καρφωμένο στον καναπέ εν όψει των Χριστουγέννων. Τα… επιχειρήματά της περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα επιλογών, από τις επιστροφές μερικών από τις πιο αγαπημένες σειρές μέχρι τρεις οσκαρικού επιπέδου ταινίες που δεν αποκλείεται καθόλου να αποσπάσουν αρκετά χρυσά αγαλματίδια στην επόμενη τελετή απονομής. 

Ξεκίνημα από τα σίριαλ όμως, που όπως είπαμε μας φέρνουν ξανά σε επαφή με γνώριμους ήρωες. Πολλοί από αυτούς φορούν κόκκινες φόρμες και ανήκουν στην συμμορία της «Τέλειας Ληστείας» (3/12), η οποία επιστρέφει για το φινάλε του πέμπτου και τελευταίου κύκλου της, κορυφώνοντας την αγωνία καθώς ο «Καθηγητής» θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βγάλει τον χρυσό αλλά και την ομάδα του από την τράπεζα. 

Συνέχεια με τον συναρπαστικό «The Witcher» (17/12), ο οποίος μας ταξίδεψε στον επικό του κόσμο με τον πρώτο κύκλο, ωστόσο ο δεύτερος υπόσχεται ακόμα πιο εντυπωσιακά σκηνικά και ειδικά εφέ, με την παραγωγή του να πλησιάζει πια τις κορυφαίες κινηματογραφικές προδιαγραφές. Πρωταγωνιστής φυσικά ξανά ο γενναίος Γκέραλντ του Χένρι Καβίλ.

Μια ανάσα πριν το νέο έτος τέλος, προσγειώνεται στην πλατφόρμα και η τέταρτη σεζόν του τρομερά διασκεδαστικού «Cobra Kai» (31/12), της σειράς που αναβίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον καλτ μύθο του «Καράτε Κιντ».

Περνώντας και στις ταινίες, εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας κατά τον οποίο το Netflix παρουσιάζει σχεδόν όλα τα οσκαρικά του όπλα, αφήνοντάς τους προηγουμένως μόλις δύο εβδομάδες αποκλειστικής κυκλοφορίας στις αίθουσες. Η αρχή θα γίνει με την «Εξουσία του Σκύλου» (1/12) της Τζέιν Κάμπιον, ένα «πειραγμένο» γουέστερν, με τον Μπέντεντικτ Κάμπερμπατς να διαπρέπει στον ρόλο ενός αυταρχικού ιδιοκτήτη ράντσου, ο οποίος εξαπολύει πόλεμο στην νέα σύζυγο του αδελφού του, ώσπου στην επιφάνεια έρχονται και τα δικά του κρυμμένα μυστικά. 

Στα μέσα του μήνα (15/12) έρχεται στο Netflix η κορυφαία ίσως ταινία που παρακολουθήσαμε στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Πάολο Σορεντίνο, με το εν πολλοίς αυτοβιογραφικό «Χέρι του Θεού», μας ταξιδεύει στη Νάπολη της δεκαετίας του 1980, εκεί όπου ένας έφηβος μεγαλώνει εν μέσω παράδοξων καταστάσεων και της τρέλας για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Η πιο λαμπερή πρεμιέρα ωστόσο ανήκει σίγουρα στο «Don’t Look Up» του Ανταμ ΜακΚέι («Το Μεγάλο Σορτάρισμα»), ο οποίος συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ χολιγουντιανών ηθοποιών με προεξάρχοντες τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς. Οι τελευταίοι υποδύονται δύο αστρονόμους οι οποίοι κάνουν εκστρατεία στα ΜΜΕ, ώστε να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα σχετικά με έναν κομήτη που κινείται απειλητικά προς τη Γη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS