LIFE & ARTS

Αλεκ Μπάλντουιν: Αναζητείται η «πηγή» των πυρομαχικών

Αλεκ Μπάλντουιν: Αναζητείται η «πηγή» των πυρομαχικών

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όταν το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο πρωταγωνιστής Αλεκ Μπάλντουιν στην πρόβα αποδείχθηκε ότι είχε πραγματικά πυρά με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος του προσωπικού.

Οι αρχές αναζητούν τώρα ένα κατάστημα προμήθειας πυρομαχικών υλικών στην Αλμπουκέρκη σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν από πού προήλθαν οι πραγματικές σφαίρες που μπήκαν μέσα στο όπλο της ταινίας. Στις 21 Οκτωβρίου ο γνωστός ηθοποιός πυροβόλησε με το όπλο σκοτώνοντας την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσκινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Ο Αλεκ Μπόλντουιν δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πίστευε πως το όπλο είχε άσφαιρα πυρομαχικά, όπως γίνεται συνήθως στις ταινίες.  

Οι ερευνητές εξέτασαν αρχικά την εταιρεία PDQ Arm & Prop που ήταν υπεύθυνη για τα πυρομαχικά της ταινίας, στελέχη της οποία ισχυρίστηκαν ότι τα εν λόγω πυρομαχικά αγοράστηκαν από μια τρίτη επιχείρηση και πως ξεχώριζαν από ένα αστέρι που είχαν χαραγμένο επάνω τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Μετά το τραγικό δυστύχημα, οι ερευνητές βρήκαν στο πλατό της ταινίας περίπου 500 σειρές πυρομαχικών, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και πραγματικά πυρά, κάτι που απαγορεύεται σε κινηματογραφικές παραγωγές. Σημείωσαν επίσης ότι η διαχείριση των όπλων στο πλατό γινόταν με «κάποιον εφησυχασμό».

Στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ποινικά αδικήματα αλλά έχουν κατατεθεί αγωγές εναντίον του ηθοποιού και των παραγωγών της ταινίας. Η υπεύθυνη σεναρίου, Μάμι Μίτσελ, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Αλεκ Μπάλντουιν ισχυριζόμενη ότι το σενάριο δεν απαιτούσε να οπλίσει και να πυροβολήσει στη συγκεκριμένη σκηνή και το γεγονός ότι πυροβόλησε προκάλεσε, εκτός από τον θάνατο της Χάτσκινς, ψυχολογικό τραύμα, σοκ και άγχος στην ίδια. Παρόμοιες αγωγές έχουν καταθέσει κι άλλα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου.

Με πληροφορίες από AP, The Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News