LIFE & ARTS

Η βασίλισσα της Δανίας δουλεύει στο… Netflix

Η βασίλισσα της Δανίας δουλεύει στο… Netflix

Ποιος λέει ότι οι ανά τον κόσμο μονάρχες έχουν σαν μοναδική τους απασχόληση τα… βασιλικά καθήκοντα; Κι αν αυτό ισχύει για την πλειονότητα των περιπτώσεων, σίγουρα δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη βασίλισσα Μάργκρεθ Β’ της Δανίας, η οποία μόλις έκλεισε καινούρια «δουλειά» με εργοδότη το Netflix.

Το όνομα της ταινίας θα είναι «Ehrengard» και θα αποτελεί διασκευή των δημοφιλών ιστοριών φαντασίας της Κάρεν Μπλίξεν, ενώ στο σκηνοθετικό τιμόνι θα βρεθεί ο βραβευμένος τόσο με Οσκαρ όσο και με τον Χρυσό Φοίνικα (δις) Δανός κινηματογραφιστής, Μπιλ Ογκουστ («Pelle the Conqueror»). Οσο για τη βασίλισσα, εκείνη θα αναλάβει την σκηνογραφία, όπως άλλωστε έχει κάνει άλλες δύο φορές στην δεύτερη… καριέρα της.

Η αλήθεια είναι πως η Μάργκρεθ υπήρξε επί πολλά χρόνια χρόνια καλλιτέχνις, παρόλο που βρίσκεται στον δανέζικο θρόνο ήδη από το 1972. Τα έργα της συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων σχέδια και εικονογραφήσεις για τις δανέζικες έντυπες εκδόσεις του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», ενώ άλλα έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις σημαντικών μουσείων της χώρας.

Η ίδια ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της: «Οι ιστορίες της Κάρεν Μπλίξεν πάντα με συνάρπαζαν, με την καλαίσθητη αφήγησή τους, την φαντασία και, για εμένα, τις εικόνες που δημιουργούσαν άλλους κόσμους -είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτού του πρότζεκτ. Προσπάθησα να ερμηνεύσω το φανταστικό σύμπαν της Μπλίξεν στην δημιουργία των ντεκουπάζ και των κοστουμιών και ανυπομονώ να δω τον μύθο του Ερενγκαρντ να ζωντανεύει στην ταινία».

Ο σκηνοθέτης από την πλευρά του πρόσθεσε πως «η δουλειά της βασίλισσας, ιδιαίτερα τα ντεκουπάζ, είναι υπέροχη και θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο της σκηνογραφίας του φιλμ», ενώ χαρακτήρισε την ιστορία «ξέγνοιαστη, γεμάτη χιούμορ και αρχοντιά». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News