LIFE & ARTS

Το «The Crown» επιστρέφει με νέα πρόσωπα

Το «The Crown» επιστρέφει με νέα πρόσωπα

Μια από τις σειρές φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν καθοριστικά στην κυριαρχία του Netflix στον χώρο της διαδικτυακής τηλεόρασης είναι αναμφισβήτητα το «The Crown». Μοιάζει σχεδόν παράλογο το γεγονός ότι ένα σόου με θέμα την βρετανική μοναρχία -ακούγεται τουλάχιστον βαρετό- θα μπορούσε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και φανατικούς ακολούθους, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Στην πραγματικότητα όποιος έχει δει έστω και μερικά επεισόδια του «The Crown» καταλαβαίνει πως πρόκειται ίσως για την πιο προσεγμένη στη λεπτομέρεια σειρά που έχει εμφανιστεί ποτέ στην μικρή οθόνη, με μια πελώρια παραγωγή και πάντα εξαιρετικούς ηθοποιούς στους βασικούς ρόλους.  Αυτό το τελευταίο θα συμβεί και με τον πολυαναμενόμενο πέμπτο κύκλο, τα γυρίσματα του οποίου ξεκίνησαν πρόσφατα, με το Netflix να κυκλοφορεί και τα πρώτα στιγμιότυπα των νέων προσώπων που θα δούμε στην… σκυταλοδρομία που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια.

Πέραν λοιπόν της καινούριας Βασίλισσας Ελισάβετ, την οποία θα υποδυθεί η πολύπειρη Ιμέλντα Στάντον, όλοι περιμένουν να δουν το δίδυμο του Πρίγκιπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι οποίοι και πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στον επερχόμενο κύκλο. Τον ρόλο του πρώτου έχει αναλάβει ο Ντόμινικ Γουέστ, δημοφιλέστατος τα τελευταία χρόνια με ρόλους τόσο στο σινεμά «Τomb Raider» όσο (κυρίως) και στην τηλεόραση («The Affair», «Les Miserables»). Την αδικοχαμένη Νταϊάνα από την άλλη υποδυθεί η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, αναλαμβάνοντας από την πολυβραβευμένη για την δουλειά της Εμα Κόριν, που ερμήνευσε την πριγκίπισσα στα νεανικά της χρόνια. Εχοντας πρωταγωνιστήσει ήδη σε φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν («Tenet») και του Στιβ ΜακΚουίν («Χήρες»), η πανύψηλη Ντεμπίκι αναλαμβάνει εδώ μια ακόμα μεγάλη πρόκληση ώστε να αποδείξει ότι δίκαια θεωρείται από τα πιο ανερχόμενα ονόματα του Χόλιγουντ.

Οπως είπαμε βέβαια «The Crown» σημαίνει πολλοί και καλοί ηθοποιοί. Ενας τέτοιος είναι ο σπουδαίος Τζόναθαν Πράις, ο οποίος αναλαμβάνει να ερμηνεύσει τον Πρίγκιπα Φίλιππο, ενώ η Λέσλι Μάνβιλ θα κάνει το ίδιο για την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Οσο για την πλοκή του 5ου κύκλου, συνεχίζοντας την χρονική αφήγηση, αυτή θα μας στείλει πιθανότατα κατευθείαν στο 1992, το περίφημο «annus horribilis» για την Ελισάβετ, η οποία είδε μέσα σε έναν χρόνο τρία από τα τέσσερα παιδιά της να χωρίζουν από τους συντρόφους τους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του ζευγαριού Καρόλου-Νταϊάνας και αρκετά ακόμα σκάνδαλα να συνταράσσουν το Παλάτι.

Εκείνο που παραμένει ακόμα εξαιρετικά αβέβαιο είναι αν η συγκεκριμένη σεζόν θα συμπεριλάβει και τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα στο γνωστό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ή αν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έκτη -και τελευταία- για κάτι τέτοιο.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News