LIFE & ARTS

Τα εταιρικά δράματα κατακλύζουν την οθόνη

Τα εταιρικά δράματα κατακλύζουν την οθόνη

Όταν πριν από μερικούς μήνες το Νetflix κυκλοφόρησε το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ, ταινία αφιερωμένη στον θρυλικό σεναριογράφο του «Πολίτη Κέιν», Χέρμαν Μάνκιεβιτς, πολλοί την χαρακτήρισαν… μπαγιάτικη. «Το Χόλιγουντ μιλά για το Χόλιγουντ: περσινά ξινά σταφύλια», ήταν περίπου το νόημα όσων γράφονταν για ένα φιλμ που τελικά εξασφάλισε 10 οσκαρικές υποψηφιότητες και δύο χρυσά αγαλματίδια.

Από την άλλη φαίνεται πως εκείνο που προτιμά (;) να βλέπει ο κόσμος είναι τα σύγχρονα success stories, οπότε το Netflix αυτόν τον καιρό ετοιμάζει ένα άλλο πρότζεκτ, αφιερωμένο αυτή τη φορά στην άνοδο κολοσσού της μουσικής βιομηχανίας: του Spotify. Οπως ανακοίνωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα, έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή μιας σειράς μυθοπλασίας βασισμένη στο βιβλίο «Spotify Untold» των Σβεν Κλάρκσον και Γιόνας Λεϊονχουβουντ.

Το τελευταίο αφηγείται φυσικά την γνωστή εκρηκτική ιστορία της μικρής σουηδικής εταιρείας, η οποία υπό την διοίκηση του ιδρυτή Ντάνιελ Εκ, λάνσαρε μια επαναστατική μουσική εφαρμογή, που συντάραξε τα θεμέλια ολόκληρης της βιομηχανίας. Επιπλέον το βιβλίο -και όπως φαίνεται η σειρά- ασχολείται λεπτομερειακά με την διαρκή και συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ του Spotify και της Apple, η οποία μάλιστα είχε πάρει και προσωπικό χαρακτήρα ανάμεσα στον Εκ και τον Στιβ Τζομπς. Τον πρώτο θα υποδυθεί στη σειρά ο Εντβιν Εντρε, γνωστός μας από το επιτυχημένο «Vikings».

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι ιστορίες γύρω από τις εταιρείες start-up που ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, γνωρίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τεράστια επιτυχία, γοητεύουν και οι διαδικτυακές πλατφόρμες, που σε έναν βαθμό τους μοιάζουν κιόλας, φροντίζουν να τις διηγηθούν. Κάπως έτσι η Apple TV+ ετοιμάζει το «WeCrashed», μια τηλεοπτική σειρά με τους Τζάρεντ Λέτο και Αν Χάθαγουεϊ, πάνω στην start-up-φωτοβολίδα WeWork, η οποία έφτασε υπολογίζει την αξία της σε 47 δις δολάρια, πριν βουλιάξει αύτανδρη το 2019.

Πολύ καλύτερη κατάληξη είχε προφανώς η ιστορία της Uber, την οποία θα αφηγηθεί το κανάλι Showtime, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, ενώ η Αμάντα Σέιφριντ θα υποδυθεί την Ελίζαμπεθ Χολμς, ιδρύτρια της αμφιλεγόμενης Theranos και νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχο παγκοσμίως, στο «The Dropout» του Hulu.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News