LIFE & ARTS

Σεπτέμβριος επιστροφών στο Netflix

Σεπτέμβριος επιστροφών στο Netflix

Ως γνωστόν, ο Σεπτέμβρης είναι μήνας επιστροφών: επιστροφή από διακοπές, επιστροφή στα σχολεία, στις αθλητικές δραστηριότητες κ.ο.κ. Κάπως έτσι και το Netflix γεμίζει το πρόγραμμα του μήνα του με μεγάλες επιστροφές μερικών από τις πιο δημοφιλείς σειρές του, οι οποίες παρουσιάζουν τους νέους κύκλους τους.

Η αρχή γίνεται στις 3/9 με την «Τέλεια Ληστεία» («La Casa de Papel»), η οποία φτάνει επιτέλους στον πέμπτο και καταληκτικό κύκλο της. Προς το παρόν βέβαια θα δούμε μόνο το πρώτο μέρος του τελευταίου, εκεί όπου η γνωστή μας συμμορία βρίσκεται ήδη στην Τράπεζα της Ισπανίας εδώ και πάνω από 100 ώρες, ενώ ο Καθηγητής κινδυνεύει. Η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο με την έλευση του στρατού.

Συνεχειών… συνέχεια με μια ακόμα δημοφιλέστατη σειρά, το τολμηρό «Λούσιφερ» (10/9), να κυκλοφορεί επίσης την σεζόν-φινάλε του. Νέες εξελίξεις υπόσχεται το σόου με τον πρωταγωνιστή να καταφέρνει να προαχθεί, ωστόσο να μην είναι βέβαιος αν θέλει την δουλειά.

Τον τρίτο κύκλο του τέλος, παρουσιάζει και το αγαπημένο μας «Sex Education» (17/9), μια από τις πιο ρηξικέλευθες και διασκεδαστικές σειρές του Netflix των τελευταίων ετών, με το «σχολείο του σεξ» να γίνεται πια διάσημο, ενώ στο κανονικό έχουμε νέο διευθυντή.

Οσο για τις καινούριες σειρές της πλατφόρμας, αυτές είναι αρκετές: στο «On the Verge» (7/9) οι Ζουλί Ντελπί και Ελίζαμπεθ Σου ηγούνται ενός γυναικείου καστ που εξερευνά την κρίση μέσης ηλικίας· στον ισπανικό «Ιαγουάρο» (22/9) μια επιζήσασα του Ολοκαυτώματος γίνεται πράκτορας με σκοπό να παραπέμψει στη δικαιοσύνη τους Ναζί κατά την δεκαετία του 1960· και στο «Midnight Mass» (24/9) οι δημιουργοί του επιτυχημένου «Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ» επιστρέφουν με μια καινούρια τρομακτική ιστορία.

Περνώντας και στις ταινίες, εκεί ξεχωρίζουμε αρχικά το «Kate» (10/9) όπου μια αδίστακτη εκτελέστρια αναζητά εκδίκηση με φόντο το ατμοσφαιρικό Τόκιο, ενώ στο παραμυθένιο «Νυχτερινές ιστορίες» (15/9) ένας νεαρός φαν των ιστοριών τρόμου μπλέκει στα δίχτυα ενός φοβερού μάγου. Τέλος στο γλυκόπικρο «Ψαρόνι» (24/9), η Μελίσα Μακάρθι και ο Τίμοθι Ολιφαντ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανακαλύπτοντας ξανά την χαρά της ζωή έπειτα από μια μεγάλη απώλεια.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News