Life & Arts Παρασκευή 28/05/2021, 11:41
LIFE & ARTS

Στο φως ο πραγματικός λόγος του «διαζυγίου» της Nike με τον Νεϊμάρ

H συνεργασία του με τη Nike διεκόπη το 2020, οκτώ χρόνια νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου

Στο φως ο πραγματικός λόγος του «διαζυγίου» της Nike με τον Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ ήταν 13 χρονών όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Nike, πριν καν γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία και στη συνέχεια ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σήμερα,  η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ο λόγος για τον οποίο η συνεργασία του με την εταιρεία αθλητικών ειδών διεκόπη το 2020, οκτώ χρόνια νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου, ήταν οι κατηγορίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε υπάλληλο της Nike.

Τον Αύγουστο του 2020, όταν η Nike ανακοίνωσε την πρόωρη λήξη της συνεργασίας της με έναν από τους πιο αναγνωρίσιμου αθλητές του κόσμου, απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα τους λόγους. Όμως όπως αποκαλύπτεται τώρα, αιτία ήταν η άρνηση του Νεϊμάρ να συνεργαστεί με την έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Υπάλληλος της Nike, που ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ισχυρίζεται ότι ο Νεϊμάρ προσπάθησε να την αναγκάσει να εκτελέσει σεξουαλική πράξη το 2016, όταν οι δύο τους βρέθηκαν για λίγο μόνοι τους σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Η υπάλληλος κατήγγειλε το γεγονός το 2018 και η εταιρεία ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα το 2019. Εκπρόσωπος του Νεϊμάρ αρνείται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «αβάσιμη επίθεση», ενώ αποδίδει τη λήξη της συνεργασίας του αθλητή με τη Nike σε εμπορικούς λόγους.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή του συμβολαίου του με τη Nike, ο Νεϊμάρ υπέγραψε συνεργασία με την Puma.

 

Ο 29χρονος σήμερα Νεϊμάρ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου όταν η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε 260 εκατ. δολάρια για τη μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα, το 2017.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News