Life & Arts Παρασκευή 28/05/2021, 08:57
LIFE & ARTS

Το αρχείο του Στίβεν Χόκινγκ, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές

Το αρχείο του Στίβεν Χόκινγκ, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές

Επιστολές, σενάρια, σημειώσεις από μελέτες και έρευνες και το ίδιο το γραφείο του Στίβεν Χόκινγκ στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ θα φυλαχθούν και θα διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με το BBC το αρχείο του διάσημου θεωρητικού φυσικού που αποτελείται από 10.000 σελίδες, θα φυλαχθεί στη βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ, ενώ το γραφείο του θα μεταφερθεί στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και θα εκτεθεί στο κοινό.

«Ο πατέρας μας θα ήταν πολύ ευχαριστημένος με αυτό», είπε ο Τιμ Χόκινγ και πρόσθεσε ότι η διάχυση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τον αείμνηστο καθηγητή.

Ανάμεσα στα χειρόγραφα του Στίβεν Χόκινγκ είναι και ένα παιδικό γράμμα που έστειλε στον πατέρα του όταν ήταν έξι χρονών, με μια παιδική ιστορία για πειρατές και θησαυρούς. Ο ίδιος ήταν φανατικός επιστολογράφος αλλά η νευρομυϊκή ασθένεια από την οποία έπασχε (MND) από το 1963, έκανε αδύνατη τη χειρόγραφη σύνταξη επιστολών.

Στη συλλογή του αρχείου υπάρχουν επίσης τα σενάρια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Χόκινγκ σε εκπομπές αλλά και σε κωμικές τηλεοπτικές σειρές, όπως το Big Bang και οι Simpsons. Η καρτουνίστικη εκδοχή του καθηγητή εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του 1999, όπου ο Homer Simpson αναλύει στον Χόκινγκ τη θεωρία του για το σύμπαν με «σχήμα ντόνατ».

Με πληροφορίες από το BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News