Life & Arts Δευτέρα 8/03/2021, 12:42
LIFE & ARTS

Τέσσερις σειρές στο Netflix που απογείωσαν τον γυναικείο δυναμισμό

Τέσσερις σειρές στο Netflix που απογείωσαν τον γυναικείο δυναμισμό

Τα τελευταία χρόνια, η γυναικεία ενδυνάμωση ως απόρροια του τέταρτου κύματος του φεμινισμού, έχει έρθει στην επιφάνεια και αποτελεί εξαιρετικά θετικό σημείο των καιρών.

Ζητήματα που κάποτε θεωρούνταν “ταμπού”, σήμερα μεταφράζονται ως μία βαθιά και ουσιαστική ανάγκη για κοινωνική και πολιτισμική αλλαγή, με γυναίκες και θηλυκότητες σε όλο τον πλανήτη, να διεκδικούν μια ζωή απαλλαγμένη από κάθε είδους καταπίεση, χωρίς βία, χωρίς φόβο, μία ζωή με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο.

Αυτό, μάλιστα, ήρθε να το επιβεβαιώσει και το ελληνικό #MeToo, που μετά την πρώτη επίσημη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου”, όπως συχνά λέγεται, για να εκφραστούν εμπειρίες και τραύματα που έθρεφε καλά τόσα χρόνια η ανοχή, οι ενοχές και η σιωπή.

Η γυναικεία ενδυνάμωση ή αλλιώς girl empowerment (ή όπως συχνά θα δείτε στα social media girl power/grl pwr) ήρθε για να μείνει και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ακολουθούν μερικές σειρές που μπορείτε να βρείτε στο Netflix και αφορούν τις γυναίκες, τα εμπόδια που μπήκαν στις ζωές τους, αλλά και το πώς μπόρεσαν να τα ξεπεράσουν και να βγουν πιο δυνατές. Και φυσικά, η καραντίνα είναι η καλύτερη περίοδος, ώστε να δείτε μερικές από αυτές τις σειρές και -γιατί όχι;- να εμπνευστείτε από το δυναμισμό των εκάστοτε ηρωίδων. 

1. The Bold Type

Υπόθεση: Εμπνευσμένη από την πραγματική ζωή της πρώην διευθύντριας του Cosmopolitan, Joanne Coles, το The Bold Type επικεντρώνεται στη ζωή τριών γυναικών, της Τζέιν, της Κατ και της Σάτον, οι οποίες εργάζονται με πρωτοφανές πάθος για το δημοφιλές περιοδικό Scarlet.

Γιατί να τη δεις: Γιατί θίγει πολλά κοινωνικά ζητήματα χωρίς να σε κουράζει και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News