LIFE & ARTS

Η υπόθεση Φάροου συνεχίζει να καταδιώκει τον Γούντι Αλεν

Η υπόθεση Φάροου συνεχίζει να καταδιώκει τον Γούντι Αλεν

Ενα ακόμα επεισόδιο, τηλεοπτικό αυτή τη φορά, έρχεται να προστεθεί στο σίριαλ που κρατά σχεδόν τριάντα χρόνια πια και αφορά την διαμάχη της οικογένειας Φάροου ενάντια στον Γούντι Αλεν και τις κατηγορίες που αποδίδονται στον τελευταίο σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση της θετής κόρης του, Ντίλαν, όταν εκείνη βρισκόταν σε ηλικία 7 ετών. Στα 36 της σήμερα, η Ντίλαν Φάροου αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της καινούριας σειράς ντοκιμαντέρ με τον εύγλωττο τίτλο «Allen v. Farrow» που κυκλοφόρησε μόλις το HBO.

Εκεί η υπόθεση παρουσιάζεται από την αρχή, μέσα φυσικά από την σκοπιά της οικογένειας Φάροου, η οποία ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά το 2017 και το ξέσπασμα του κινήματος #MeToo στην Αμερική. Από την άλλη η μόνη «συμβολή» της πλευράς του Γούντι Αλεν στο ντοκιμαντέρ είναι τα ηχητικά αποσπάσματα από το audio book της πρόσφατης αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Σχετικά με το Τίποτα», όπου γίνεται (εκτεταμένα) λόγος για τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Οπως δε υποστηρίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Αμερικανός σκηνοθέτης και η νυν σύζυγός του Σουν-Γι, η δική τους οπτική ζητήθηκε μόλις πριν δύο μήνες «με περιθώριο απάντησης μόνο λίγες ημέρες» και για αυτό δεν υπάρχει στο φιλμ. Στην ίδια δήλωση λέγεται ακόμα πως: «Αυτοί οι ντοκιμαντερίστες δεν έχουν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την αλήθεια. Αντιθέτως πέρασαν χρόνια συνεργαζόμενοι κρυφά με τους Φάροου για να κατασκευάσουν τελικά μια προχειρότητα γεμάτη αναληθείς ισχυρισμούς. Οπως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, όλα αυτά είναι κατηγορηματικά ψέμματα. Πολλοί διαφορετικοί θεσμοί ερεύνησαν την υπόθεση και κατέληξαν, πως οτιδήποτε και αν η Ντίλαν Φάροου οδηγήθηκε να πιστέψει, απολύτως καμία κακοποίηση δεν συνέβη ποτέ».

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία της κόντρας με την οικογένεια Φάροου συνεχίζει να κοστίζει σημαντικά στον Γούντι Αλεν, ο οποίος δεν καταφέρνει να βρει διανομή στην Αμερική για τις τελευταίες του ταινίες, ενώ αρκετοί και από τους ηθοποιούς του δηλώνουν «μετανιωμένοι» που συνεργάστηκαν μαζί του. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι και εκείνοι που τον υπερασπίζονται, σε μια θολή υπόθεση που πιθανότατα κρύβει μέσα της τόσο προσωπικό μίσος και διαστρεβλώσεις, που μοιάζει αδύνατο να διαλευκανθεί οριστικά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News