LIFE & ARTS

French…Water : Η νέα ταινία του Jim Jarmusch για τον Saint Laurent

French…Water : Η νέα ταινία του Jim Jarmusch για τον Saint Laurent

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την ταινία του Coffee and Cigarettes ο Jim Jarmusch σκηνοθετεί μία μικρού μήκους ταινία για το…Γαλλικό Νερό. Κι αν στην πρώτη ταινία, κάπου στην Καλιφόρνια, ο Iggy Pop και ο Tom Waits χάνουν το ανεπιτήδευτο κουλ τους ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον μπροστά από μισοάδεια φλιτζάνια καφέ και μισογεμάτο αντρικό εγωισμό, στη δεύτερη ταινία, κάπου στο Παρίσι, η Charlotte Gainsbourg, η Julianne Moore, η Chloë Sevigny και η Indya Moore δείχνουν στα αγόρια πώς γίνεται. Και για την ακρίβεια, τα ιδιαίτερα μαθήματά τους παραδίδονται στον οίκο Saint Laurent.

O καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Anthony Vaccarello, ξαναχτυπά και μετά τη συνεργασία του με τον Gaspar Noé και το Summer of 21, αναθέτει σε ακόμα έναν εμβληματικό σκηνοθέτη να αποτυπώσει σε φιλμ το όραμά του για τη συλλογή Saint Laurent Spring/Summer 21. Μόνο που παρά το εντυπωσιακό χολιγουντιανό και ακριβοθώρητο καστ, πρωταγωνιστής στη νέα ταινία μικρού μήκους του Jim Jarmusch είναι το νερό. Όχι οποιοδήποτε, αλλά το γαλλικό.

Η ταινία ξεκινάει στο τέλος ενός πάρτυ, τα ποτήρια στα τραπέζια είναι άδεια, οι καλεσμένοι είχαν πιει και καφέ τις πρώτες πρωινές ώρες, έχουν περισσέψει μερικά γλυκά και ο σερβιτόρος, τον οποίο υποδύεται ο TikTok σταρ Leo Reilly, κρατάει έναν δίσκο με τρία ποτήρια νερό. “Συγγνώμη, μόνο αυτό υπάρχει διαθέσιμο,” λέει στην Indya Moore που εμφανίζεται με ένα ποδηλατικό κολάν και ένα σακάκι από το χαρακτηριστικό σμόκιν του οίκου. “Είναι, όμως, γαλλικό” προσθέτει με νόημα.

Οι πρωταγωνίστριες μπαινοβγαίνουν στα εντυπωσιακα μίνιμαλ δωμάτια με διαφορετικό outfit από τη συλλογή κάθε φορά, όσο όλες μαζί ψάχνουν τη Charlotte Gainsbourg, την αποθέωση του γαλλικού στυλ, η οποία τηλεμεταφέρεται στον χρόνο και στον χώρο, σαν να περιπλανιέται μέσα σε αινιγματικές λιθογραφίες του M.C. Escher, απαγγέλλοντας Edgar Allan Poe. Και ξαφνικά, ακούγεται το τραγούδι Anemone των Brian Jonestown Massacre και η Charlotte στροβιλίζεται σαν όνειρο που ζωντανεύει για μερικά δευτερόλεπτα. 

Τελικά, η Charlotte Gainsbourg με ρούχα Saint Laurent είναι το γαλλικό κουλ που φαντάζει τόσο άπιαστο σαν το νερό. Το γαλλικό νερό. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News