Life & Arts Πέμπτη 21/03/2024, 09:29
LIFE & ARTS

Neuralink: Παράλυτος άνδρας παίζει σκάκι online με το τσιπ εγκεφάλου του Elon Musk

Neuralink: Παράλυτος άνδρας παίζει σκάκι online με το τσιπ εγκεφάλου του Elon Musk

Μία πρώτη επίδειξη του πώς δουλεύει το τσιπ εγκεφάλου έκανε η εταιρεία του Elon Musk Neuralink, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο πρώτος της ασθενής κινεί τον κέρσορα σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας μια εμφυτευμένη συσκευή.

Το livestream των εννέα λεπτών που δημοσιεύτηκε στο X, δείχνει τον Noland Arbaugh να κινεί τον κέρσορα για να παίξει σκάκι online.

Πρόκειται για έναν άνδρα που έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια κατάδυσης. Τον Ιανουάριο, η Neuralink εμφύτευσε το τσιπ της στον εγκέφαλό του.

Στόχος της εταιρείας είναι να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με υπολογιστές για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολύπλοκων νευρολογικών καταστάσεων.

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν εξαιρετικά εύκολη», είπε ο Arbaugh κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Αποκάλυψε επίσης ότι έχει χρησιμοποιήσει το εγκεφαλικό εμφύτευμα για να παίξει το βιντεοπαιχνίδι Civilization VI. Η Neuralink του έδωσε την ικανότητα να το κάνει ξανά και έπαιξε για οκτώ συνεχόμενες ώρες, είπε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η νέα τεχνολογία δεν ήταν τέλεια και ότι «αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα».

Η συσκευή του Neuralink εισάγεται στο κρανίο και διαθέτει μικροσκοπικά καλώδια που μπορούν να διαβάσουν τη δραστηριότητα των νευρώνων και να μεταδώσουν ένα ασύρματο σήμα σε μια μονάδα λήψης.

Η εταιρεία έκανε δοκιμές σε χοίρους και ισχυρίστηκε ότι οι πίθηκοι μπορούν να παίξουν μια βασική έκδοση του βιντεοπαιχνιδιού Pong.

Η Neuralink έλαβε άδεια να δοκιμάσει το τσιπ σε ανθρώπους από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Μάιο του 2023.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Ασθενής με εμφύτευμα της Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή με τη σκέψη του

Elon Musk: Η Neuralink έχει εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε άνθρωπο

Πράσινο φως στη Neuralink του Ελον Μασκ: Ξεκινά τη «στρατολόγηση» ανθρώπων για εμφύτευση εγκεφαλικών τσιπ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News