Business & Finance Τρίτη 30/01/2024, 13:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Η Neuralink έχει εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε άνθρωπο

Elon Musk: Η Neuralink έχει εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε άνθρωπο

Ο πρώτος άνθρωπος με εμφύτευμα εγκεφάλου από τη Neuralink, είναι γεγονός, σύμφωνα με τον Elon Musk.

Πρόκειται για ένα πιθανό ορόσημο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας «διασύνδεσης εγκεφάλου-υπολογιστή» που θα μπορούσε κάποια μέρα να βοηθήσει όσους υποφέρουν από καταστάσεις όπως η παράλυση, να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους, συμπλήρωσε.

Ο Musk ανέβασε στο Twitter αργά τη Δευτέρα ότι ο ασθενής έλαβε το εμφύτευμα την προηγούμενη μέρα και «αναρρώνει καλά», υποδηλώνοντας ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ότι δεν υπήρχαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Ο δισεκατομμυριούχος δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον ασθενή. Όταν η Neuralink ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι στρατολογούσε έναν συμμετέχοντα για τη δοκιμή, είπε ότι αναζητούσε κάποιον που έπασχε από τετραπληγία.

Η Neuralink, η οποία ιδρύθηκε το 2016, αποτιμήθηκε για τελευταία φορά στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης μετοχικού κεφαλαίου που συγκεντρώθηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων PitchBook.

Ένας στόχος για το προϊόν, το οποίο η Neuralink αποκαλεί “Telepathy”, είναι να επιτρέψει στον άνθρωπο να ελέγχει ένα smartphone ή έναν υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του, δήλωσε ο Musk τη Δευτέρα στο X. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης: 

Η Neuralink του Elon Musk συγκεντρώνει 280 εκατ. δολ. για την ανάπτυξη εγκεφαλικών εμφυτευμάτων

Neuralink: Εξασφάλισε άδεια για να δοκιμάσει σε ανθρώπους τα τσιπ εγκεφάλου της

Πράσινο φως στη Neuralink του Ελον Μασκ: Ξεκινά τη «στρατολόγηση» ανθρώπων για εμφύτευση εγκεφαλικών τσιπ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News