Business & Finance Τρίτη 2/01/2024, 10:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To X δεν αξίζει ούτε ένα τρίτο από τα 44 δισ. που πλήρωσε ο Elon Musk

To X δεν αξίζει ούτε ένα τρίτο από τα 44 δισ. που πλήρωσε ο Elon Musk

Λιγότερο από το ένα τρίτο από ό,τι πλήρωσε ο Elon Musk για να το αγοράσει αξίζει πλέον το  X, η πλατφόρμα των social media που ήταν γνωστή ως Twitter, υπολογίζει σήμερα η Fidelity.

Η επενδυτική εταιρεία, η οποία βοήθησε τον Musk να ολοκληρώσει την εξαγορά του X αντί 44 δισ. δολαρίων, προχώρησε σε περαιτέρω απομείωση της αξίας της δικής της συμμετοχής στην εταιρεία κατά 11%, όπως αποκάλυψε το Axios, επικαλούμενο την τελευταία ενημέρωση για το χαρτοφυλάκιο του Blue Chip Growth Fund της Fidelity. Πρόκειται για μία ακόμα απομείωση από την πλευρά της Fidelity.

Η εξαγορά του Twitter από τον Musk, τον Οκτώβριο του 2022, πυροδότησε μία σειρά από απότομες αλλαγές στην πλατφόρμα, οι οποίες ξεκίνησαν με σαρωτικές απολύσεις και με το κλείσιμο των γραφείων της εταιρείας στο εξωτερικό, ενώ περιελάμβαναν την αναμόρφωση των πολιτικών  για τους πιστοποιημένους λογαριασμούς και τη διαχείριση περιεχομένου.

Οι αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα την έξοδο πολλών διαφημιστών από την πλατφόρμα, με αποτέλεσμα τα διαφημιστικά έσοδα του X για το 2023 να αναμένονται στα 2,5 δισ.  δολάρια, πολύ λιγότερο από τα 1 δισ. δολάρια ανά τρίμηνο που εμφάνιζε προηγουμένως η εταιρεία.

Τον Νοέμβριο, ο Musk είπε στους διαφημιστές που εγκατέλειψαν το Χ αφότου ο ίδιος υιοθέτησε ένα αντισημιτικό post να «****».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Βρισιές Musk κατά όσων εγκαταλείπουν την πλατφόρμα X

Twitter-Χ ένα χρόνο μετά: Τι άλλαξε ο Elon Musk;

Συνδρομή 1 δολαρίου βάζει στους νέους χρήστες του X ο Elon Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News