Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 09:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χτύπημα του Elon Musk στα media – Έκοψε τους τίτλους των άρθρων στο X

Χτύπημα του Elon Musk στα media – Έκοψε τους τίτλους των άρθρων στο X

Χωρίς τους τίτλους εμφανίζονται πλέον τα links των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων στο X, την πλατφόρμα που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Twitter. Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Elon Musk, ισχυρίζεται ότι η αλλαγή αυτή κάνει τις αναρτήσεις πιο όμορφες. Όμως αφότου ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας social media, πριν από ένα χρόνο, αυτή γίνεται όλο και πιο εχθρική απέναντι στα μέσα ενημέρωσης.

Πλέον, τα links που δημοσιεύονται στο Twitter δείχνουν μόνο την εικόνα του άρθρου, ενώ σε μία γωνία της εικόνας αυτής αναγράφεται το σάιτ από το οποίο έχει προέλθει το άρθρο. Εάν οι χρήστες θέλουν να επισκεφτούν τη σελίδα, πρέπει να κάνουν κλικ στην εικόνα.

Το X ετοίμαζε την αφαίρεση των τίτλων από τον Αύγουστο, με τον Musk να γράφει τότε ότι: «Αυτό προέρχεται απευθείας από εμένα. Θα βελτιώσει σημαντικά την αισθητική».

Η αλήθεια είναι ότι το Twitter δεν αποτελεί σημαντική πηγή επισκεψιμότητας για πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, όμως χρησιμοποιείται ευρέως από τα media και τους δημοσιογράφους για να μοιράζονται τις ειδήσεις. Πάντως, τους τελευταίους μήνες, το NPR και το Australian Broadcasting Corporation (ABC) έχουν περιορίσει τη χρήση της πλατφόρμας.

Το ABC επικαλέστηκε την τοξικότητα της πλατφόρμας, ενώ επεσήμανε ότι άλλα social media προσφέρουν καλύτερη αλληλεπίδραση. Ο Musk, πάντως, κατηγόρησε τον οργανισμό για λογοκρισία.

Ο επιχειρηματίας έγραψε αυτή την εβδομάδα ότι «σχεδόν ποτέ δεν διαβάζει ειδήσεις παλαιού τύπου πια» και αποκάλυψε ότι ο αλγόριθμος του X έχει προγραμματιστεί να μην προωθεί τα links αυτά, ώστε να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα παραμείνουν στην πλατφόρμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Το καλύτερο είναι να δημοσιεύετε περιεχόμενο σε μακρά μορφή (long form) σε αυτήν την πλατφόρμα», είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Βόμβα από Elon Musk: Θέλει να βάλει συνδρομή για όλους τους χρήστες του X

Το παρασκήνιο της εξαγοράς του Twitter από τον Ελον Μασκ

Musk: Ποιες βελτιώσεις έχουμε κάνει έως τώρα στο X

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News