Business & Finance Κυριακή 23/07/2023, 14:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Elon Musk θέλει τώρα να «σκοτώσει» το πουλάκι του Twitter – Η ιστορία πίσω από ένα διάσημο σύμβολο

O Elon Musk θέλει τώρα να «σκοτώσει» το πουλάκι του Twitter – Η ιστορία πίσω από ένα διάσημο σύμβολο

Το ενδεχόμενο να αλλάξει το λογότυπο του Twitter και να καταργήσει το μπλε πουλάκι, που είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα του κόσμου, εξετάζει ο Elon Musk.

«Και σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε το λογότυπο του Twitter, σταδιακά, όλα τα πουλιά», έγραψε ο ιδιοκτήτης του Twitter στον λογαριασμό του.

Μάλιστα, σήμερα τα ξημερώματα σημείωσε ότι «εάν ένα αρκετό καλό λογότυπο αναρτηθεί σήμερα τη νύχτα, θα το παρουσιάσουμε παγκοσμίως αύριο».

Όπως πιθανολογείται, η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας του Musk να μετατρέψει το Twitter σε μία υπερ-εφαρμογή με το όνομα X, στα πρότυπα του κινεζικού WeChat. Ήδη έχει αλλάξει την επωνυμία της εταιρείας σε X Corp.

Η ιστορία του Twitter 

Το Twitter, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, έχει τις ρίζες του στην εταιρεία podcasting του Σαν Φρανσίσκο Odeo.

Ο συνιδρυτής του Twitter, Evan Williams, έγινε γνωστός στον κόσμο της Silicon Valley όταν ίδρυσε την υπηρεσία Blogger, την οποία το 2003 πούλησε στην Google αντί αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2005, μαζί με τον Noah Glass ίδρυσαν την Odeo, όμως εκείνο το φθινόπωρο, η Apple εγκαινίασε τα iTunes (που είχαν τη δική τους πλατφόρμα podcasting), ουσιαστικά ακυρώνοντας τον λόγο ύπαρξη της εταιρείας τους.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, ο Williams ζήτησε από τους 14 υπαλλήλους της εταιρείας να κατεβάσουν ιδέες για το τι θα μπορούσε να κάνει η startup. Ένας από τους μηχανικούς της Odeo, ο Jack Dorsey, είχε την ιδέα μιας υπηρεσίας που θα επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται updates για τα προσωπικά status τους μέσω SMS με ομάδες ατόμων.

Στην πράξη, το Twitter γεννήθηκε σε μία παιδική χαρά. Η ομάδα της Odeo ανέβηκε σε μία τσουλήθρα για να κάνει «brainstorming» και εκεί ο Dorsey τους μίλησε για «μια ιδέα τόσο απλή ώστε δεν το σκέφτεσαι καν, απλά γράφεις».

Έως τον Μάρτιο του 2006 είχαν φτιάξει ένα πρωτότυπο και είχαν σκεφτεί το όνομα Twttr, με έμπνευση από τους ήχους που κάνουν τα πουλιά. Στις 21 Μαρτίου του 2006, ο Dorsey έστειλε το πρώτο tweet της ιστορίας μέσω του λογαριασμού του, @jack. Έγραφε τη θρυλική πλέον φράση, «απλά στήνω το twttr μου».  

Μάλιστα, το Twitter παραλίγο να ονομαστεί Twitch. Πριν να οριστικοποιήσει το όνομα, η ομάδα έψαξε στο λεξικό. Όταν βρήκαν τη λέξη Twitter, που στα αγγλικά σημαίνει «σύντομη ασήμαντη έκρηξη πληροφοριών, κελαηδήματα από πουλιά», θεώρησαν ότι περιγράφει ακριβώς αυτό που ήθελαν να κάνουν.

Το Twitter πλήρωσε ελάχιστα για να αγοράσει το Twitter.com από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του. Πριν από το 2006, δεν υπήρχε τίποτα στο domain αυτό.

Όσο για το όνομα του πουλιού του Twitter, λίγο γνωρίζουν ότι είναι Larry. Για την ακρίβεια, ονομάζεται Larry Bird και έχει πάρει το όνομά του από έναν θρυλικό μπασκετμπολίστα των Boston Celtics.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Αξίζει 1/3 από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

Threads: 5 εκατ. χρήστες σε 4 ώρες απέκτησε ο ανταγωνιστής του Twitter

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Βρέθηκε αντικαταστάτρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News