Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 11:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Αυτός είναι ο λόγος που κατήργησε το πουλάκι του Twitter

Elon Musk: Αυτός είναι ο λόγος που κατήργησε το πουλάκι του Twitter

Την απόφασή του να καταργήσει το λογότυπο με το γαλάζιο πουλάκι του Twitter εξήγησε ο Elon Musk. Όπως είπε ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας social media, πρόκειται για μία κίνηση που στόχο έχει να μετατρέψει την επιχείρηση σε μια ευρεία πλατφόρμα για επικοινωνίες και για οικονομικές συναλλαγές, αυτό που ο ίδιος περιγράφει σαν «μια εφαρμογή για τα πάντα» (everything app).

«Δεν πρόκειται απλά για μια εταιρεία που μετονομάζεται, αλλά κάνει το ίδιο πράγμα», είπε ο Musk σχετικά με την φαινομενικά αυθόρμητη κίνησή του. Το Σαββατοκύριακο κάλεσε τους followers τους στο Twitter να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το νέο λογότυπο της πλατφόρμας, λέγοντας ότι το καλύτερο logo θα παρουσιαζόταν σε παγκόσμιο επίπεδο την επόμενη κιόλας ημέρα.

Elon Musk: Αυτός είναι ο λόγος που κατήργησε το πουλάκι του Twitter-1

Ενώ πολλοί απόρησαν με την κίνηση αυτή, ο Musk εξήγησε ότι «το όνομα του Twitter είχε νόημα όταν ήταν απλά μηνύματα 140 χαρακτήρων που πήγαιναν πέρα δώθε – σαν πουλιά που τιτιβίζουν».

Η εφαρμογή X την οποία οραματίζεται ο δισεκατομμυριούχος θα συνδέει την υποδομή του Twitter με το x.com, μια ιστοσελίδα που ήδη ανακατευθύνει στο Twitter. Στο Χ, λέει ο  Musk, ο χρήστης θα έχει την ικανότητα να «χειρίζεται ολόκληρο τον οικονομικό του κόσμο». 

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino, είπε ότι το X θα περιλαμβάνει λειτουργίες fintech όπως πληρωμές και τραπεζικές εργασίες.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Musk, τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter έχουν μειωθεί στο μισό.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Twitter: Τέλος το μπλε πουλάκι – Ο Elon Musk «σκοτώνει» τον Larry

O Elon Musk θέλει τώρα να «σκοτώσει» το πουλάκι του Twitter – Η ιστορία πίσω από ένα διάσημο σύμβολο

Twitter: Αξίζει 1/3 από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News