Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 09:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Αξίζει 1/3 από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

Twitter: Αξίζει 1/3 από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

Το Twitter αξίζει τώρα μόλις το ένα τρίτο από όσα πλήρωσε ο Elon Musk για την εξαγορά του, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Fidelity, η οποία πρόσφατα προχώρησε σε διαγραφές αξιών σε σχέση με τις μετοχές της πλατφόρμας που κατέχει.

Ο ίδιος ο Musk έχει παραδεχθεί ότι πλήρωσε υπερβολικά πολλά για το Twitter, το οποίο αγόρασε αντί 44 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 33,5 δισ. δολαρίων σε ίδια κεφάλαια. Πρόσφατα είχε πει ότι το Twitter αξίζει λιγότερο από τα μισά σε σχέση με αυτά που πλήρωσε.

Η Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία του μεριδίου της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς του. Ακολούθησαν περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Το Twitter δυσκολεύεται οικονομικά από τότε που ανέλαβε ο Musk. Οι σαρωτικές απολύσεις, οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και η δυσαρέσκεια χρηστών και διαφημιζόμενων είχαν ως αποτέλεσμα τα διαφημιστικά έσοδα να μειωθούν κατά 50%.

Μια προσπάθεια ανάκτησης αυτών των εσόδων με την πώληση συνδρομών στο Twitter Blue έχει αποτύχει μέχρι στιγμής. Στα τέλη Μαρτίου, λιγότερο από το 1% των μηνιαίων χρηστών του Twitter είχε εγγραφεί.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News