Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 07:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Βρέθηκε αντικαταστάτρια

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Βρέθηκε αντικαταστάτρια

Βρέθηκε ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Elon Musk στη θέση του CEO του Twitter, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας. 

Όπως έγραψε ο Musk στο Twitter, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας θα αναλάβει τα καθήκοντά της σε έξι εβδομάδες, ενώ ο ίδιος θα ασχολείται περισσότερο με τα προϊόντα και τα τεχνικά ζητήματα της εταιρείας. 

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο άνω του 2% όταν έγινε γνωστή η είδηση, καθώς τον τελευταίο καιρό, οι επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας ανησυχούσαν ότι ο Musk ασχολούνταν υπερβολικά με το Twitter και δεν είχε χρόνο για να αφοσιωθεί επαρκώς στις άλλες του εταιρείες. Ο Musk είναι επίσης CEO της εταιρείας πυραύλων SpaceX.

Αφότου ολοκλήρωσε την εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων του Twitter, τον Οκτώβριο, προχώρησε αμέσως στην απόλυση των κορυφαίων στελεχών και μεγάλου μέρους των εργαζομένων της εταιρείας. 

Όσο ήταν στη θέση του CEO, οι βασικές διαφημιστικές δραστηριότητες του Twitter δέχθηκαν πλήγμα, καθώς πολλές εταιρείες σταμάτησαν τις πληρωμένες προωθητικές καμπάνιες τους, βλέποντας μια αύξηση στον προσβλητικό λόγο και τη ρητορική του μίσους στην πλατφόρμα. 

Ο Musk προσπάθησε να αναπληρώσει το κενό με μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, το Twitter Blue, που ωστόσο επίσης προκάλεσε αντιδράσεις. Όταν πολλοί πιστοποιημένοι χρήστες αναγκάστηκαν να πληρώσουν μηνιαία συνδρομή για να διατηρήσουν το μπλε τικ του επιβεβαιωμένου λογαριασμού, προτίμησαν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News