Business & Finance Δευτέρα 19/12/2022, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το κοινό «διώχνει» τον Elon Musk από το Twitter – Πανηγυρίζει η Tesla

Το κοινό «διώχνει» τον Elon Musk από το Twitter – Πανηγυρίζει η Tesla

Υπέρ της παραίτησης του Elon Musk από τη θέση του CEO του Twitter ψήφισαν οι χρήστες της πλατφόρμας, καθώς 17,5 εκατ. άτομα συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Ο Musk είχε δηλώσει ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και πλέον, μένει να φανεί η στάση του, καθώς το 58% ψήφισε υπέρ της αποχώρησής του από την ηγεσία της πλατφόρμας.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Tesla σημειώνει κέρδη περίπου 3,5% προσυνεδριακά, με τους επενδυτές να δείχνουν έμπρακτα την ικανοποίησή τους για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Twitter. Εξάλλου, από την αρχή της «επεισοδιακής» ιστορίας του Μασκ με το Twitter έχουν εκφράσει επανειλημμένως ανησυχίες για τη δυνατότητα διαχείρισης μίας σειράς εταιρείων (Tesla, Twitter, Boring Company, Neuralink, SpaceX) από τον Έλον Μασκ. Μάλιστα, εν μέρει εξαιτίας αυτού, η κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει υποχωρήσει κάτω από τα 500 δισ. δολάρια για πρώτη φορά από το 2020 και έχει χάσει περίπου το 57% της αξίας της φέτος.

Η αντίδραση στο Twitter

Εάν ο Musk πράγματι παραιτηθεί, θα είναι το τέλος των 53 χαοτικών ημερών της ηγεσίας του. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ξεκάθαρη διαδοχή στο Twitter, καθώς όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί.

Έπειτα από την εξαγορά του Twitter, ο Musk έχει δεχθεί επικρίσεις για τις σαρωτικές αλλαγές του στο κοινωνικό δίκτυο. Ανάμεσα στις πρώτες του κινήσεις ήταν να απολύσει τουλάχιστον το μισό προσωπικό και να επαναφέρει λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, δέχεται εκκλήσεις να επικεντρωθεί ξανά στην Tesla, της οποίας η μετοχή έχει πέσει κατακόρυφα. Από τότε που ολοκλήρωσε απρόθυμα την εξαγορά του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου, ο δισεκατομμυριούχος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στην εταιρεία.

Γιατί έκανε δημοσκόπηση;

Το poll έγινε αφότου ο αποκλεισμός δημοσιογράφων στην πλατφόρμα προκάλεσε την οργή των πιο ενεργών χρηστών της αλλά και διεθνών οργανισμών, με τον ΟΗΕ να μιλά για «επικίνδυνο προηγούμενο».

Το Σαββατοκύριακο, το Twitter ανακοίνωσε επίσης μια αλλαγή πολιτικής σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύει τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν αποκλειστικά» για την προώθηση ανταγωνιστικών κοινωνικών δικτύων. Αυτή η απόφαση οδήγησε στην αναστολή τουλάχιστον ενός σημαντικού λογαριασμού, ωθώντας τον Musk να κάνει πίσω.

Αυτές οι συνεχείς αλλαγές προκαλούν δυσαρέσκεια μεταξύ των χρηστών και των διαφημιζόμενων, καθώς πλέον κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί και δεν μπορεί να αναρτήσει. Την Κυριακή, ο Musk ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι στο εξής θα πραγματοποιεί ψηφοφορίες για τις σημαντικές αλλαγές πολιτικής.

To ιστορικό με τα polls

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος έχει διενεργήσει δημοσκόπηση μέσω Twitter για επιχειρηματικές του κινήσεις. Ενδεικτικά, τον Νοέμβριο του 2021, ο Μασκ ρώτησε τους ακολούθους του στην πλατφόρμα: Να πουλήσω το 10% των μετοχών που έχω στην Tesla; Αναφερόταν σε ένα πακέτο μετοχών, αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων.

Επίσης είχε ρωτήσει το κοινό του εάν συμφωνεί ή όχι στην αποδοχή Dogecoin ως μέσο πληρωμής στην Tesla. Πιο πρόσφατα ρώτησε εάν συμφωνεί με την επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Σε κάθε περίπτωση, φαινόταν ότι ο Μασκ «παίζει» με το Twitter. Αυτή τη φορά δήλωσε ανοιχτά μέσω της πλατφόρμας ότι «Θα ακολουθήσω τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Θέλετε να διώξετε τον Elon Musk από το Twitter; Να η ευκαιρία

Τετ α τετ Ερντογάν-Μασκ στο Μουντιάλ: Τι συζήτησαν

Elon Mask: Κινδυνεύει να χάσει το «τιμόνι» της Tesla;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News