Business & Finance Δευτέρα 19/12/2022, 08:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέλετε να διώξετε τον Elon Musk από το Twitter; Να η ευκαιρία

Θέλετε να διώξετε τον Elon Musk από το Twitter; Να η ευκαιρία

Έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες αλλαγές του στο Twitter, ο Elon Musk ζητά τώρα από τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν εάν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του CEO της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεσμεύεται ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Καθώς απομένουν 5 ώρες ψηφοφορίας, το «ναι»  υπερισχύει έναντι του «όχι» με 56,4%.

Περισσότερα από 12,3 εκατ. άτομα έχουν ψηφίσει, καθώς η δημοσκόπηση είναι trending στις ΗΠΑ.

Έπειτα από την εξαγορά του Twitter, ο Musk έχει δεχθεί επικρίσεις για τις σαρωτικές αλλαγές του στο κοινωνικό δίκτυο. Ανάμεσα στις πρώτες του κινήσεις ήταν να απολύσει τουλάχιστον το μισό προσωπικό και να επαναφέρει λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, δέχεται εκκλήσεις να επικεντρωθεί ξανά στην Tesla, της οποίας η μετοχή έχει πέσει κατακόρυφα. Από τότε που ολοκλήρωσε απρόθυμα την εξαγορά του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου, ο δισεκατομμυριούχος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στην εταιρεία.

Το νέο αυτό poll έρχεται αφότου ο αποκλεισμός δημοσιογράφων στην πλατφόρμα προκάλεσε την οργή των πιο ενεργών χρηστών της αλλά και διεθνών οργανισμών, με τον ΟΗΕ να μιλά για «επικίνδυνο προηγούμενο».

Το Σαββατοκύριακο, το Twitter ανακοίνωσε επίσης μια αλλαγή πολιτικής σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύει τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν αποκλειστικά» για την προώθηση ανταγωνιστικών κοινωνικών δικτύων. Αυτή η απόφαση οδήγησε στην αναστολή τουλάχιστον ενός σημαντικού λογαριασμού, ωθώντας τον Musk να κάνει πίσω.

Αυτές οι συνεχείς αλλαγές προκαλούν δυσαρέσκεια μεταξύ των χρηστών και των διαφημιζόμενων, καθώς πλέον κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί και δεν μπορεί να αναρτήσει.

Την Κυριακή, ο Musk ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι στο εξής θα πραγματοποιεί ψηφοφορίες για τις σημαντικές αλλαγές πολιτικής.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Elon Mask: Κινδυνεύει να χάσει το «τιμόνι» της Tesla;

Elon Musk: Επαναφέρει τους λογαριασμούς δημοσιογράφων στο Twitter 

Twitter: Νέα αναστολή λογαριασμού δημοσιογράφου από τον Elon Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News