Business & Finance Τετάρτη 10/05/2023, 18:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε το WhatsApp λέει ο Μusk – Έρχονται κρυπτογραφημένα μηνύματα στο Twitter

Δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε το WhatsApp λέει ο Μusk – Έρχονται κρυπτογραφημένα μηνύματα στο Twitter

Κλήσεις και κρυπτογραφημένα μηνύματα θα μπορούν να κάνουν οι χρήστες μέσω του Twitter, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Elon Musk, λίγες ώρες αφότου υποστήριξε πως το WhatsApp δεν είναι ασφαλές.

Ειδικότερα, ο Musk ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα ανησυχητικό screenshot, με το εξής σχόλιο: «Το WhatsApp δεν είναι εμπιστεύσιμο». Στο στιγμιότυπο οθόνης ένας άλλος χρήστης χρήστης αποτύπωνε πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε το μικρόφωνό του από την εφαρμογή του WhatsApp όσο κοιμόταν.

Η ίδια η WhatsApp απάντησε στο tweet του Musk λέγοντας πως το πρόβλημα οφείλεται σε σφάλμα που εμφανίζεται στα Android και αποδίδει τις πληροφορίες ασφαλείας σε λάθος apps. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει ζητήσει από την Google να ερευνήσει το ζήτημα.

Λίγες ώρες μετά πάντως, ο Musk ανακοίνωσε νέες λειτουργίες στο Twitter: «Σύντομα θα έρθουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες και βιντεοκλήσεις από τον λογαριασμό σας προς οποιονδήποτε σε αυτή την πλατφόρμα. Επομένως, θα μπορείτε να μιλάτε με άτομα οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς να τους δίνετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας», δήλωσε ο Musk.

Δεν ανακοίνωσε ακριβή ημερομηνία για την ενεργοποίηση της λειτουργίας κλήσεων, αλλά δήλωσε πως τα κρυπτογραφημένα μηνύματα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμα σήμερα. Εκτίμησε μάλιστα ότι θα αποκτήσουν γρήγορα μεγάλη απήχηση.

«Το απόλυτο τεστ είναι να μην μπορώ να δω τα DMs (άμεσα μηνύματά) σας, ακόμη και εάν κάποιος μου κρατούσε ένα πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Twitter Gone: Το Twitter δεν υπάρχει πια – Τι έγινε

Άλλαξε πάλι γνώμη το Twitter: Τι ισχύει τελικά με το «μπλε τικ»

Μασκ: Έξι πράγματα που υποστήριξε στη συνέντευξη στο BBC – αλλά πολλοί αμφισβητούν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News