Business & Finance Παρασκευή 26/05/2023, 09:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Neuralink: Εξασφάλισε άδεια για να δοκιμάσει σε ανθρώπους τα τσιπ εγκεφάλου της

Neuralink: Εξασφάλισε άδεια για να δοκιμάσει σε ανθρώπους τα τσιπ εγκεφάλου της

Έγκριση για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους έλαβε η εταιρεία τσιπ εγκεφάλου του Elon Musk, Neuralink, από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η εταιρεία εμφυτευμάτων Neuralink θέλει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της όρασης και της κινητικότητας των ανθρώπων, συνδέοντας τον εγκέφαλό τους με υπολογιστές.

Πάντως, η εταιρεία λέει ότι δεν έχει άμεσα σχέδια για την έναρξη αναζήτησης εθελοντών, ενώ μια προηγούμενη προσπάθειά της να κερδίσει την έγκριση του FDA απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η Neuralink ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα μικροτσίπ της για τη θεραπεία παθήσεων όπως η παράλυση και η τύφλωση και να βοηθήσει ορισμένα άτομα με αναπηρία να χρησιμοποιούν υπολογιστές και κινητή τεχνολογία.

Τα τσιπ – τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε πιθήκους – έχουν σχεδιαστεί για να ερμηνεύουν τα σήματα που παράγονται στον εγκέφαλο και να μεταδίδουν πληροφορίες σε συσκευές μέσω Bluetooth.

Ανακοινώνοντας τα νέα στο Twitter, η Neuralink μίλησε για ένα «σημαντικό πρώτο βήμα που μια μέρα θα επιτρέψει στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

Η εταιρεία υποσχέθηκε περισσότερες πληροφορίες «σύντομα», σχετικά με τα σχέδια εγγραφής των εθελοντών στη δοκιμή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News