Life & Arts Τρίτη 16/01/2024, 12:13
TECH - SCIENCE

Πανηγυρίζει ο Musk για το βίντεο σταρ του YouTube στο X

Πανηγυρίζει ο Musk για το βίντεο σταρ του YouTube στο X

Επιτυχία για τον Elon Musk αποτελεί το γεγονός ότι ένα από τα αστέρια του YouTube δημοσίευσε το πρώτο του βίντεο στο X, την ώρα που ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του πρώην Twitter και διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. προσπαθεί να προσελκύσει δημοφιλείς δημιουργούς και influencers στο μέσο του.

Ο Musk αναδημοσίευσε ένα βίντεο που δημιούργησε ο Jimmy Donaldson, πιο γνωστός στους 230 εκατομμύρια και πλέον συνδρομητές του στο YouTube ως MrBeast. Η ανάρτηση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας επικοινωνίας μεταξύ των δύο εδώ και αρκετά χρόνια, κατά την οποία ο Musk προσπαθούσε να πείσει με μηνύματα τη διαδικτυακή διασημότητα για τις δυνατότητες του X. 

Ο Donaldson έχει σήμερα περισσότερους από 25 εκατομμύρια οπαδούς του X, σχεδόν το 1/10 των ακολούθων του στο YouTube. Το tweet του είχε συγκεντρώσει σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές μέχρι τις αρχές της Τρίτης.

Το όραμα του Musk είναι να μετατρέψει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανέλαβε το 2022 σε αυτό που αποκαλεί «η εφαρμογή για τα πάντα» ή μια συλλογή υπηρεσιών τις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον στα smartphones τους. Ο Musk έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να καταστήσει το X πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το YouTube της Google, τον παγκόσμιο ηγέτη στο διαδικτυακό βίντεο. Αυτόν τον μήνα, η X ανακοίνωσε μια σειρά νέων εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με τον πρώην παρουσιαστή του CNN Don Lemon.

Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει πολύ λιγότερους χρήστες σε σχέση με ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όπως το Facebook της Meta Platforms Inc. και οι διαφημιστές του έχουν αρχίσει να το εγκαταλείπουν. Τα διαφημιστικά έσοδα ήταν σε τροχιά πτώσης το 2023, εν μέρει λόγω των ανησυχιών των εμπορικών σημάτων για τις αλλαγές στις πολιτικές του Χ για τον έλεγχο του περιεχομένου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Γιατί σταματά την παραγωγή της στη Γερμανία για δύο εβδομάδες;

WSJ: Ο Elon Musk κάνει χρήση ναρκωτικών – Ανησυχία σε Tesla και SpaceX

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News