Business & Finance Παρασκευή 12/01/2024, 15:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Γιατί σταματά την παραγωγή της στη Γερμανία για δύο εβδομάδες; 

Tesla: Γιατί σταματά την παραγωγή της στη Γερμανία για δύο εβδομάδες; 

Η Tesla διακόπτει προσωρινά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, λόγω των επιθέσεων μαχητών σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η παύση θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου στο γιγαντοεργοστάσιο του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Grünheide, το οποίο απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το Βερολίνο.

Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των επιθέσεων, οι οποίες έχουν διαταράξει τα δρομολόγια, μεταδίδει το Business Insider. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι αυτή η διακοπή μπορεί να σημαίνει για την Tesla ότι δεν θα κατασκευαστούν έως και 7.000 οχήματα.

«Οι ένοπλες συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι επακόλουθες αλλαγές στις διαδρομές μεταφοράς μεταξύ Ευρώπης και Ασίας μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας έχουν αντίκτυπο στην παραγωγή στο Gruenheide», δήλωσε η Tesla στο Reuters.

«Οι σημαντικά μεγαλύτεροι χρόνοι μεταφοράς δημιουργούν ένα κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού», πρόσθεσε. 

Οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν πραγματοποιήσει 27 επιθέσεις σε πλοία που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Οι επιθέσεις έχουν διαταράξει το διεθνές εμπόριο και οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προειδοποιήσει τους Χούθι ότι εάν συνεχίσουν να επιτίθενται, θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

Η διακοπή της παραγωγής προσθέτει προβλήματα για την Tesla στην Ευρώπη, καθώς αντιμετώπιζε απεργίες στη Σουηδία για αρκετούς μήνες, οι οποίες μάλιστα εξαπλώθηκαν στη Δανία και τη Φινλανδία. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Tesla: Κλείνει την ψαλίδα με την Audi στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων

WSJ: Ο Elon Musk κάνει χρήση ναρκωτικών – Ανησυχία σε Tesla και SpaceX

H Xiaomi φτιάχνει ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Τα «βάζει» με Tesla και Porsche

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News