Business & Finance Παρασκευή 5/01/2024, 12:11
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Ανακαλεί 1,6 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα

Tesla: Ανακαλεί 1,6 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα

Η Tesla Inc. ανακάλεσε σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που έχει πουλήσει στην Κίνα λόγω προβλημάτων με το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot που αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα προβεί σε επιδιορθώσεις λογισμικού σε περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια οχήματα που παρήχθησαν από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευασμένων στην Κίνα Model 3 και Model Y και των εισαγόμενων premium μοντέλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς.

Οι οδηγοί της Tesla εκτιμάται ότι μπορεί να κάνουν κατάχρηση των λειτουργιών του Autopilot, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης και δημιουργώντας κίνδυνο για την ασφάλεια, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή. Είχε προηγηθεί απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ ότι η εταιρεία δεν είχε κάνει αρκετά για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν σωστά το Autopilot. Η Επιτροπή των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα διατηρήσει ανοιχτή μια πολυετή έρευνα για ελαττώματα, προκειμένου να παρακολουθήσει την αποτελεσματικότητα των διορθώσεων της εταιρείας σε 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης της Tesla υπόκεινται σε αυξανόμενο έλεγχο μετά από εκατοντάδες συγκρούσεις, ορισμένες από τις οποίες είχαν ως αποτέλεσμα θανάτους. Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk έχει επανειλημμένα προβλέψει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων, μόνο που χρειάζεται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια τους στο δρόμο, ενώ χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά που η Tesla εμπορεύεται ως Full Self-Driving.

Η Tesla ανακάλεσε επίσης 7.538 οχήματα Model S και σπορ οχήματα γενικής χρήσης Model X στην Κίνα για να αποτρέψει την απεμπλοκή των μάνταλων των θυρών κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτροκίνηση: «Εκρηξη» ανταγωνισμού από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Tesla: Ανακαλεί πάνω από 2 εκατ. οχήματα για ελάττωμα στο σύστημα Autopilot

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News