Green Economy Πέμπτη 18/02/2021, 14:32
GREEN ECONOMY

Ποια ζυθοποιία έλαβε «πράσινο» δάνειο – μαμούθ

Αξίζας 10,1 δισ. δολαρίων

Ποια ζυθοποιία έλαβε «πράσινο» δάνειο – μαμούθ

Περιβαλλοντικό δάνειο – μαμούθ, ύψους 10,1 δισ. δολαρίων, έλαβε η ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev SA/NV, η οποία παρασκευάζει τις γνωστές μπύρες Budweiser και Stella Artois.

Πρόκειται για δάνειο, το κόστος εξυπηρέτησης του οποίου συνδέεται άρρηκτα με την επίτευξη μιας σειράς στόχων βιωσιμότητας. Δηλαδή, όσοι περισσότεροι στόχοι επιτυγχάνονται, τόσο μικρότερο το επιτόκιο αποπληρωμής.

Τα συγκεκριμένα δάνεια έχουν την ονομασία «ESG-linked loan» και καθίστανται ολοένα και πιο δημοφιλή ανάμεσα στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο και της μαζικής στροφής προς την «πράσινη» οικονομία. Άλλωστε, ξεκίνησαν να χορηγούνται από το 2017 και μετέπειτα.

Η χρηματοδοτική βοήθεια προς τη βελγική ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη -μέχρι στιγμής- στην ραγδαίως εξελισσόμενη αγορά των ESG, υπερβαίνοντας τα 10 δισ. δολάρια της Royal Dutsche Shell (2019).

Σύμφωνα με την Anheuser-Busch, το δάνειο των 10,1 δισ. ευρώ θα αντικαταστήσει προηγούμενες χρηματοδοτικές «γραμμές» και είναι συνδεδεμένο με περιβαλλοντικούς στόχους, όπως η εξοικονόμηση ύδατος, η ανακύκλωσι συσκευασιών, η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο περιορισμός των εκπομπών ρύπων.

Από τις αρχές του 2021 έχουν χορηγηθεί ESG δάνεια, συνολικής αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων, ποσό το οποίο ήδη υπερβαίνει το σύνολο των αντίστοιχων δανείων για το 2020.

Ποια ζυθοποιία έλαβε «πράσινο» δάνειο – μαμούθ-1

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News