Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 16:25
BUSINESS & FINANCE

«Ντεμπούτο» της H&M στην αγορά βιώσιμων ομολόγων

Εκδίδει ομόλογο διάρκειας 8,5 ετών και ύψους 500 εκατ. ευρώ

«Ντεμπούτο» της H&M στην αγορά βιώσιμων ομολόγων

«Ντεμπούτο» στην αγορά των βιώσιμων ομολόγων (SLB) θα κάνει τις επόμενες ημέρες η H&M, με στόχο την άντληση χρημάτων, τα οποία θα καταστήσουν περιβαλλοντικά «ουδέτερη» τη δημοφιλή εταιρεία μόδας.

Ο σουηδικός όμιλος, συγκεκριμένα, σκοπεύει να εκδώσει ομόλογο, διάρκειας 8,5 ετών και ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να χρηματοδοτούν τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Η αγορά των βιώσιμων ομολόγων εξασφαλίζει στις εταιρείες πρόσβαση σε χαμηλού κόστους πηγές χρηματοδότησης, ενώ ταυτόχρονα δεν συνεπάγεται αυστηρούς περιορισμούς στην χρήση των αντληθέντων χρημάτων, όπως συμβαίνει -για παράδειγμα- στην παραδοσιακή αγορά των «πράσινων» ομολόγων.

Προς το παρόν, τα βιώσιμα ομόλογα απαρτίζουν ένα πολύ μικρό μέρος της αγοράς ομολόγων. Ωστόσο, οι προοπτικές είναι εξαιρετικά μεγάλες. Μέχρι στιγμής, βιώσιμα ομόλογα έχουν εκδώσει οι Tesco, LafargeHolcim, Chanel κι άλλες εταιρείες.

Σύμφωνα με την H&M, μέχρι το 2030 όλα τα χρησιμοποιούμενα υλικά θα είναι είτε ανακυκλώσιμα είτε παραγόμενα με βιώσιμους τρόπους. Σήμερα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 57%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News