Green Economy Δευτέρα 11/03/2024, 22:44
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Με ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Με ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Το πετρέλαιο παρουσίασε μικρή μεταβολή, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν μια εβδομάδα στην οποία αναμένονται ανακοινώσεις βασικών δεδομένων μπορεί να βγάλει την αγορά από την πρόσφατη νάρκη της.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Western Texas Intermediate υποχώρησαν και διαπραγματεύονται κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα υποχώρησαν στη χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή των τελευταίων δύο εβδομάδων. Οι επενδυτές παρακολουθούν μια πιθανή υψηλότερη από την αναμενόμενη ένδειξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τρίτη, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Οι μηνιαίες εκθέσεις για την αγορά πετρελαίου από τον ΙΕΑ, τον ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ αναμένονται επίσης αυτή την εβδομάδα.

Το πετρέλαιο προέρχεται από τη λιγότερο ευμετάβλητη εβδομάδα του από τα τέλη του 2021, καθώς η αγορά ζυγίζει μια σειρά από παράγοντες. Οι περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αντισταθμίζονται από την αύξηση της προσφοράς εκτός του ομίλου και τις επίμονες ανησυχίες γύρω από τις οικονομικές προοπτικές του κορυφαίου εισαγωγέα Κίνα.

 

Πετρέλαιο: Με ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ-1

 

«Οι τιμές τον τελευταίο μήνα ήταν αρκετά περιορισμένες», δήλωσε ο Rohan Reddy, διευθυντής ερευνών της Global X Management. «Τώρα το θέμα είναι αν οι μεγάλοι καταναλωτές όπως η Κίνα μπορούν να οδηγήσουν την ανάκαμψη ή όχι, και αν τα γεωπολιτικά ζητήματα, όπως οι πόλεμοι και τα προβλήματα στη ναυτιλία, θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά».

Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, εν τω μεταξύ, έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2018 -όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης με τις παγκόσμιες δυνάμεις και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις- δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας.

Το WTI Απριλίου υποχώρησε κατά 0,1% και διαμορφώθηκε στα 77,93 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent Μαΐου αυξήθηκε 0,2% για να διαμορφωθεί στα 82,21 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Saudi Aramco: Αυξάνει το μέρισμά της κοντά στα 100 δισ. δολάρια

Οι ενεργειακές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

BofA: Το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται 1 τρισ. κάθε 100 ημέρες – Τι σημαίνει για τις αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News