Green Economy Παρασκευή 13/10/2023, 13:32
GREEN ECONOMY

Amazon και Exxon θα λάβουν μέρος των 7 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ για έργα υδρογόνου

Amazon και Exxon θα λάβουν μέρος των 7 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ για έργα υδρογόνου

Τα έργα υδρογόνου στα οποία συμμετέχουν η Amazon.com Inc., η Exxon Mobil Corp. και η Air Products and Chemicals Inc. είναι μεταξύ εκείνων που πρόκειται να λάβουν ένα μέρος από τα 7 δισ. δολάρια που δίνουν οι ΗΠΑ, με σκοπό να καταστήσουν τη χώρα ηγέτη στο συγκεκριμένο καύσιμο.

Τα κονδύλια θα δοθούν σε επτά έργα, που εκτείνονται από την Πενσυλβάνια μέχρι την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κυβέρνηση Biden επενδύει στο υδρογόνο ως μέρος του στόχου της να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Ενώ επί του παρόντος δεν παράγεται σχεδόν καθόλου υδρογόνο στις ΗΠΑ, ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί σε 10 εκατομμύρια μετρικούς τόνους έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος – ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευρεία χρήση του υδρογόνου – κατά 80% σε 1 δολάριο το κιλό έως το 2030.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει σχέδια για απονομή 1 δισ. δολαρίων για την τόνωση και διασφάλιση της ζήτησης για υδρογόνο.

Αν και το εν λόγω καύσιμο είναι μια καθαρή πηγή ενέργειας, χρειάζεται μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να παραχθεί – και όταν παράγεται με ηλεκτρική ενέργεια από άνθρακα ή φυσικό αέριο, έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι μία μεγάλη ποσότητα παραγωγής υδρογόνου θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τα ορυκτά καύσιμα και να απελευθερώσει περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου εάν δεν γίνει με καθαρές πηγές ενέργειας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Καμπανάκι» από τον επικεφαλής του ΟΠΕΚ για «επικίνδυνη» έλλειψη επενδύσεων στο πετρέλαιο

Μ. Μανουσάκης: Η αποθήκευση ενέργειας απαραίτητη για μια επιτυχημένη πράσινη μετάβαση

«Πράσινα» έως το 2050 το 70% των καυσίμων αεροσκαφών σε αεροδρόμια της ΕΕ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News